Om at skynde sig langsomt

 

      

 

Alberte Winding er tilbage med en ny fin serie til de yngste. Denne gang handler bøgerne om børnehavedrengen Anker og hans meget hverdagsgenkendelige far. Forstået på den måde, at faren er lige præcis som de fleste voksne er på hverdage, hvor overskuddet ikke er helt så højt, som man kunne ønske. 

I ANKER OG RÅBEMANDEN er Anker og faren kommet for sent op. Resultatet er, at faren forvandler sig til råbemanden, der farer rundt om sig selv og bliver noget presset over, at Anker ikke spiser hurtigt nok, over at træde i legoklodser på badeværelset og over ikke at kunne finde nøgler og halstørklæde.

Anker tager det heldigvis fuldstændig køligt og har gang i en leg, hvor det muligvis er ham, der har taget fars nøgler og halstørklæde. Det hele ender heldigvis lykkeligt med, at Anker får åbnet farens øjne for, at der er bedre ting at tage sig til end at skynde sig.

I ANKER FINDER TING går det alt for langsomt med at gå hen i børnehaven. Anker bliver ved med at finde ting, som i farens øjne er skrammel, men i Ankers øjne er små skatte.

Da Anker redder dagen ved at bruge tingene på en fin guirlande til mor – det er Mors Dag (som godt nok er en søndag, men skidt nu pyt med det) – så synes faren alligevel at sætte pris på Ankers uovertrufne tingfinder-skills.

Bøgerne om Anker er simpelthen super dejlige og rammer hverdagsfamilielivet lige i øjet. Det er sjovt, varmt og hjerteligt – og ikke mindst utroligt genkendeligt.

Anker og råbemanden // Anker finder ting af Alberte Winding (ill. C.Bigum).
Billedbog (2-5 år), 70 kr.
November 2018, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar)

Skriv et svar