Om at krybe i et musehul

 

PIGEN DER KRØB er en skæv og finurlig fortælling fra makkerparret Kim Fupz Aakeson og Cato Thau-Jensens hånd. Om at føle sig så pinligt berørt, at man ikke kun i overført betydning, men også rent bogstaveligt kryber i et musehul. 

For det gør MariaMarianne, føler sig pinligt berørt.

Hun føler sig pinligt berørt over sit mærkelige navn, som er et sært kompromis mellem de to navne hendes forældre hver især bedst kunne lide.

I skolen føler hun sig usikker på, om de andre nu vil kunne lide hendes nye sjippetov. For hvad hvis de bedst kan lide sjippetov, der er grønne og lilla, når hendes nu er orange. For en sikkerheds skyld holder hun det i tasken.

Og så er der hendes forældre, der er vilde med ost. Og som ikke helt har fanget, at MariaMarianne ikke kan lide det. For det tør hun ikke sige.

For hver gang MariaMarianne er i en situation, hvor hun afholder sig fra at sige noget eller gøre noget, fordi hun er pinligt berørt eller for usikker, kryber hun lidt. Og til sidst er hun så lille, at hun kan krybe ind i et musehul. Og det gør hun.

Om natten møder hun dog en kat, der nok lidt har tænkt sig at spise hende. Og frygten for at blive spist, sætter så meget skub i MariaMarianne, at hun begynder at råbe, og så er det ligesom klaret. Herefter tør MariaMarianne godt sige sin mening.

Og det er måske sådan det er, hvis man har stået overfor en kat, der truer med at spise en. Men den situation står de færreste stille piger jo i, og derfor kan man måske tænke, at det er en lidt letkøbt løsning, som efterhånden er set i forskellige variationer et par gange før.

Men på en eller anden måde fortæller Kim Fupz Aakeson dog sine historier så skørt og så sjovt og så underholdende, at man ender med at se bort fra sådanne detaljer.

Læs også om Lillebitte Lille, der kryber fordi hendes mor ikke er opmærksom nok på hende.

Pigen der krøb af Kim Fupz Aakeson (ill. Cato Thau-Jensen)
Billedbog (4-7 år), 270 kr.
Oktober 2018, Forlaget Carlsen (Anmeldereksemplar).

Skriv et svar