Om gådefulde dyr

 

Sebastian Klein kan bare et eller andet med sine “100 mest”-bøger. Ikke så snart er de kommet ind af døren, før et af børnene sidder med næsen begravet i dem. I lang tid. 

Sådan var det også med denne bog, som min søn snuppede med det samme han så den. Men altså for et barn, der i forvejen var optaget af gådefulde sager, som Illuminati, Area 51 og Loch Ness-uhyret, så kunne den jo næsten heller ikke passe bedre ind.

Som titlen antyder, så beskæftiger Sebastian Klein sig denne gang med dyr, som man er i tvivl om eksisterer eller ej. Det er dyr, der er kendt fra myter, gamle fortællinger og vandrehistorier.

Læs fx om de mere kendte væsner, som Enhjørningen, Loch Ness-uhyret, Bigfoot og Kraken, men også et væld af andre spændende – og nogle gang lidt uhyggelige væsner –  som Mølmanden, Monstret fra Van og Hundemanden fra Michigan. Der er nok at tage fat på.

Er man til fortællinger om mystiske og mytiske væsner er denne bog bestemt et bekendskab værd. Beskrivelserne af de enkelte dyr er korte og overskuelige, samtidig med at der fortælles fængende og ikke mindst varieret, hvilket er vigtigt, når der skal fortælles om så mange forskellige dyr.

Et hit her i huset.

Verdens 100 mest gådefulde dyr af Sebastian Klein
Faktabog (5-10 år), 200 kr.
November 2018, Forlaget Carlsen (Anmeldereksemplar)

Skriv et svar