Opsamlingsheat :: Marts

Vi modtager rigtig mange, rigtig fine børnebøger til anmeldelse. Her er et slags opsamlingheat, som giver et hurtigt overblik over nogle af de børnebøger, vi har modtaget.

 

Bogen om Blom af Tina Sakura Bestle (ill. Anna Jacobina
Kapitelbog (6 år – ), 250 kr.
Februar 2019, Forlaget Carlsen (Anmeldereksemplar)

Bogen om Blom er nybagte boller med smør og brombærsyltetøj. Det er bækken, der bobler sig af sted. Det er Bossa Nova og breve i postkassen.

Den er poesi, den er undren, den er elskelighed. Den fineste lille fortælling om at finde en ven, man ikke vidste, at man manglede.

Bogen om Blom er en bog med så fint et univers, at noget af magien ved fortællingen næsten går af, hvis den genfortælles. Så det vil vi lade være med.

Til gengæld vil vi godt sige, at vi er knusforelskede i Blom. Knusforelskede!

 

 

Anton og den tungeste byrde af Katrine Marie Guldager (ill. Kirsten Raagaard)
Billedbog (6-10 år), 250 kr.
Februar 2017, ABC Forlag (Anmeldereksemplar)

Katrine Marie Guldager fortæller indlevende og varmt om, hvordan det føles, når man er tynget af den tungeste byrde. Om pludselig at have fødder af bly. Om at være trist over at ens bedste ven skal flytte.

Det er svært for Anton – som ellers er den gladeste dreng i verden – at fortælle, hvad det er der går ham på. Han bliver indelukket, kan ikke engagere sig i en familiefest, synes alle er lidt irriterende. Han kommer til at nive en kusine han ellers holder meget af.

Først da faren kommer hjem efter en rejse, får Anton hul på bylden og forløsningen følger.

Bogen er en fantastisk beskrivelse af, hvordan det er, når man pludselig bliver tynget ned at triste tanker. Den er oplagt til masser af gode samtaler og må absolut anbefales.

 

 

Man må ikke spise sin klassekammerater af Ryan T. Higgins
Billedbog (4-7 år), 250 kr.
Februar 2019, Forlaget Carlsen

Det er første skoledag og som så mange andre bekymrer T.rex’en Rita Rex sig om, hvordan det bliver at starte i skole og ikke mindst om hvordan hendes klassekammerater er.

Det viser sig, at Ritas klassekammerater er børn! som hun starter dagen med at spise! Ikke den bedste start.

Klasselæreren får Rita til at spytte børnene ud, men det er ligesom lidt op ad bakke med at få venner den første dag.

Historien om Rita Rex, der skal lære, hvordan man skal gå i skole og hvordan man får venner, er rigtig sød og charmerende. Og sjov ikke mindst.

En fin bog til at afdramatisere skolestarten og grine lidt af eventuel nervøsitet – for man kan da næsten kun klare skolestarten bedre end Rita.

 

 

 

Hader, hader ikke af Glenn Ringtved (ill. Otto Dickmeiss)
Billednovelle (10-13 år), 200 kr.
September 2018, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar)

Fortælling om Kim, der bor sammen med sin far og bror, er knugende og poetisk. Gribende og forsonende. Og så er den rigtig smuk. Både i sine illustrationer og i sproget.

Det er en bog om at miste en forælder. Om at få det til at fungere. Om at gå til boksning, selv om man hader det. Fordi der finder man et fællesskab med sin far og sin bror, som man måske ellers ikke har så meget til fælles med.

Om at finde ud af at man er god til at skrive. Om at finde ud af alt det man elsker. Og ikke kun det man hader.

En fantastisk fin læseoplevelse. Ikke mindst på grund af Otto Dickmeiss smukke illustrationer. 

 

 

Lav selv rullinger af Jacinta Madsen
Kreabog (3-10 år), 150 kr.
September 2017, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar)

Er man bare fuldstændig vild med rullinger eller vil man bare gerne have nogle gode ideer til, hvordan man kan lave den flotteste, vildeste eller sjoveste rulling? Så er denne bog et must!

Ud over at være fyldt med masser af kreative forslag, så er det faktisk også bare en rigtig flot og sjov bog. Må absolut anbefales til alle rullingefans og alle dem, der ikke vidste de var det!

 

Skriv et svar