Om æbler og prinsesser

Æbleæventyret er eventyret om en prinsesse og et æble og en rejse. En fysisk rejse og en rejse mod selvindsigt. En rejse, der starter med, at prinsessen bliver smidt ud af en have, fordi hun tager et æble.

Hun starter derfor som forbitret prinsesse, der også gerne gør andre forbitrede – fx reality-deltagere og folk, der selv synes de er utrolig smarte. Hun udvikler sig til en heks, der puster skimmel og mug fra æblet udover hele verden – så halvdelen af alle verdens børn samler computere, mens den anden halvdel trykker på skærme.

Til sidst ender hun tilbage i haven med en prins – godt nok en wannbe en af slagsen. Sammen spiser de sig helt ind til kærnehuset.

Bogen er “en kritisk kommentar til det nutidige idealsamfund, hvor skønhedsforbilleder og tidlig konkurrence nemt kan blive for stor en del af børns liv,” skriver forlaget. Og som sådan fungerer den rigtig fint.

Med sine henvisninger til Biblen, græsk og nordisk mytologi og eventyr må den være oplagt at bruge til undervisning. Der ligger desuden mange gode snakke i bogen, som det vil være oplagt at tage som klasse.

Mette Marcussens illustrationer er smukke, fantasifulde og fyldt med små sjove detaljer. De passer til den fabulerende tekst, der dog sine steder rammer lidt over målgruppen.

Æbleæventyret af Kåre Blütgen (ill. Mette Marcussen)
Billedbog (8-10 år), 248 kr.
Maj 2019, Forlaget Tøkk

Skriv et svar