Hvordan hunden fik sin våde snude

 

HVORDAN HUNDEN FIK SIN VÅDE SNUDE er en meget flot børnebog fyldt med humor og næsten mesterlige illustrationer. Det er en ny indgang til historien om syndfloden og Noahs ark – og så er det en kiplingsk historie om hvordan hunden fik sin våde snude.

Det er nemlig sådan – det ved de fleste – at det på et tidspunkt i omegnen af verdens begyndelse begynder at regne rigtig meget. Så meget at en hipster ved navn Noah begynder at bygge en ark og samle to af alverdens dyr på arken.

Det, de fleste nok ikke ved, er, at Noah også havde sin egen hund med på arken. Og faktisk reddede lige præcis denne hund og ikke mindst dens snude hele menneske- og dyreheden.

Og det er lige netop i forbindelse med denne redningaktion, at hunden fik sin våde snude.

Illustrationerne i bogen er et helt kapitel for sig. De er imponerende i deres deltajerigdom og smukke i deres afstemte få men velplacerede pastelfarver. Det er decideret lækkert at se på.

Samtidig er der masser af humor og sjove påfund, når man dykker ned i de store opslag, særligt de store tværsnit af arken. Her er masser at fortabe i sig og more sig over – også som forælder.

Hvis du går ind på fx Goodreads vil du se, at dette er en bog, der virkelig deler folk – enten er de vildt imponerede eller også er de virkelig ikke imponerede. Mange synes, at Noahs hund bliver behandlet dårligt. Nogle bliver provokeret over den manglende religiøsitet.

Og hunden bliver faktisk ikke behandlet særlig godt. Den står med snuden (og munden) i et hul i arken 20 dage. Det er lang tid ikke at kunne trække vejret eller at få noget at spise. Mens de andre bare fester. Desuden er Noah ved at glemme den, da de alle går fra borde.

Jeg lander sådan midt i mellem. Fordi historien desværre ikke er lige så mesterlig som illustrationerne.

Hvordan hunden fik sin våde snude af Kenneth Steven (ill: Øyvind Torseter)
BIlledbog (5-8 år), 200 kr
Oktober 2019, Vild Maskine (anmeldereksemplar)

 

Skriv et svar