Ud af øjenkrogen

 

UD AF ØJENKROGEN af Colin Thompson er en overvældende og fascinerende rejse ind i et forunderligt univers, hvor du finder alt det, der ellers kun bliver set ud af øjenkrogen.

Sigrids bedstefar har mistet noget. Men navnet på det, der er væk, er et af de ord bedstefaren har mistet. Det gør det ikke mindre svært at hjælpe med at lede. Ikke desto mindre sætter Sigrid sig for at lede efter det, som bedstefaren nok skal genkende, når hun finder det.

Mens hun leder, finder Sigrid det, der er blevet lagt uden at nogen egentlig har tænkt over, hvor det skulle ligge. Alt det man glemmer at man har lagt, fordi man lagde det, mens man var i gang med noget andet.

Huset hun går på opdagelse i er springfyldt med alverdens sager. Det er næsten helt overvældende i sin detaljerigdom. Det rummer masser af finurligheder og ting, man kun ser, hvis man kigger rigtig godt efter.

Bogen er meget original i sit visuelle udtryk. Det er en blanding af illustrationer, fotos, særprægede collager. Nogle er en eksplosion af indtryk, andre er rolige, nærmest maleriske. Intet er helt som det ser til ud til på ved første blik. Det er smukt og overdrevent.

Der er ikke meget traditionel børnebog over denne udgivelse. Den er i det store hele meget original og meget særpræget. Men den er også utrolig fin og poetisk, når man får kigget nærmere efter. Og det må absolut anbefales, at man kigger nærmere efter.

Ud af øjenkrogen af Colin Thompson
Billedbog (5-8 år), 270 kr.
Oktober 2019, Jensen & Dalgaard (anmeldereksemplar)

Skriv et svar