Om vinkler og køn

Orla finder en sten på stranden. Når han kigger på den, ser han en pingvin. Hans veninde Olivia synes det ligner en sæl, mens hans ven Otto ser en haj. Orla kan også se det, de ser. Det kommer bare an på vinklen.

Og sådan er det også lidt med Orla. Det afhænger af vinklen, hvad man ser. Om man ser Orla eller Olga.

EN FIN STEN er en meget elegant og hjertevarm fortælling om køn. De pastelfarvede, varme – og ikke mindst smukke – illustrationer passer perfekt til den rolige og afdæmpede fortælling, hvor vi først til sidst forstår, at Orla også kan være Olga.

Og pludselig kan historien om stranden og vennerne og stenen læses på en ny måde. Der kommer en ny vinkel på. Hvorfor synes Orla fx det er flovt, da han taber badebukserne? Nok ikke af den grund vi oprindeligt tror.

Denne historie formår i al sin enkelthed at fortælle en stor historie, der går lige i hjertet. Om køn, om rummelighed, om venskab og om vinkler.

Må absolut anbefales til alle!

En fin sten af Anne Sofie Allermann (ill. Anna Margrethe Kjærgaard)
Billedbog (4-8 år), 250 kr.
August 2020, Jensen & Dalgaard (anmeldereksemplar)

Skriv et svar