Om at være på dybt vand

 

Det kan være svært at sige farvel. Og det kan være at svært at sætte fri.

Drengens papfar Steen er på vej til at flytte ud. Drengen er ikke parat til at give slip. Moren er ikke klar til at give drengen lov til at se Steen. Og hvorfor skulle hun? Drengen er jo ikke Steens barn.

Der er et virvar af store følelser på spil i den sammensatte familie, som om lidt ikke skal være sammen længere. Heldigvis kommer en bjørn forbi. Det bliver stormfuldt. Det bliver farligt. Men det ender med at moren indser, at kærlighed ikke handler om biologi.

Dette enestående billedværk fortæller gribende og samtidig hjertevarmt om drengens fortvivelse ved at skulle miste en han er kommet til at elske. Illustrationerne er fantastisk smukke og fyldt med en forunderlig og finurlig detaljerigdom. De understreger og udfylder på fineste vis den poetiske tekst.

Endnu engang har forfatter og illustrator skabt en bog, der gør indtryk og som hænger ved. Forhåbentlig ikke for sidste gang.

Må absolut anbefales til alle!

Dybt vand af Lilja Scheerfig (ill: Otto Dickmeiss)
Grafisk roman (10 år – ), 270 kr.
Juni 2020, Jensen & Dalgaard (anmeldereksemplar)

Skriv et svar