Videnskab til de mindste

 

Nu kan børnene blive klogere på nogle af Danmarks klogeste videnskabsfolk.

Børnebogsforlaget har udgivet to skønne, lettilgængelige billedbøger om henholdsvis Inge Lehmann og Niels Bohr, deres liv og deres opdagelser. Vi starter i barndommen, får et indblik i, hvad der har formet dem og hvad der endte med at gøre dem berømte. Bagerst er der også en uddybning af videnskaben i deres opdagelser.

I sit udgangspunkt minder bøgerne om serien “Små mennesker, store drømme” – bare i en dansk og videnskabelig kontekst. De har dog langt mere sprudlende og farverigt udtryk, illustrationerne er fyldt med masser af liv og sjove detaljer.

Bøgerne er en rigtig fin indgang til videnskabens verden for de store børnehavebørn og børn i indskolingen. Særligt glad er jeg for bogen om Inge Lehmann, som jeg med skam må indrømme, jeg ikke kendte. Det vidner om et behov for, at vi får bragt flere videnskabskvinder frem i lyset.

Må absolut anbefales til alle der er nysgerrige på videnskab!

Inge Lehmann opdager jordens kerne//Niels Bohr og verdens mindste byggeklodser af Jakob Lund Pedersen (ill: Julie Østergaard)
Billedbog (3-6 år), 170 kr.
November 2020, Børnebogsforlaget (anmeldereksemplar)

Skriv et svar