Vi er løver!

 

“Jeg er en løve. Det er min storebror også. GRAAOOOU. Vi er en flok.”

I VI ER LØVER! kommer der dog uorden i flokken. Hovedpersonens storebror bliver alvorligt syg og må på hospitalet. Og hvad gør løveflokken så, når den ene pludselig sidder fast i ledninger og slanger?

VI ER LØVER! er en fantastisk smuk billedbog om et hjerteskærende emne. Bogen formår indlevende og omsorgsfuldt at fortælle om svær sygdom med det barn, der mangler en legekammerat og en løvebror, i fokus. Løsningen bliver at bringe legen og savannen ind på hospitalet, men også at acceptere at for nu må flokken være sammen på en ny måde.

Bogen har vundet Nordisk Råds Børne- og ungdomslitteraturpris og det er yderst velfortjent. Det er en stærk bog, der gør indtryk. Ikke mindst på grund af de meget, meget smukke illustrationer, der væver den farverige fantasi ind i hverdags- og hospitalslivet.

Må absolut anbefales til alle!

Vi er løver af Jens Mattson (ill: Jenny Lucander)
Billedbog (4-8 år), 300 kr.
Maj 2020, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Skriv et svar