Om at være besat

 

BESAT er en højtlæsningsbog for børn, der ikke bare sådan lige lader sig skræmme. For børn, der allerede i en tidlig alder har fået smag for gys og uhygge. For disse børn venter der sig en helt særlig oplevelse i Dennis Gade Kofods nye billedbog. 

Bogen starter med, at en heks bryder ud på bogens sider. En absolut uhyggelig og ækel en af slagsen. Som glæder sig til at smage kogt barn, at suge knoglerne rene og slubre marv. DINE KNOGLER og DIT MARV.

Så er stemningen ligesom sat. Heksen bliver ikke det mindste mere sympatisk, mens hun fortæller, hvordan hun har været indespærret i et fængsel for de allerfarligste fantasi-forbrydere. Og hvordan vi læsere har befriet hende fra dette fængsel ved at åbne bogen.

Heksens plan er at få fat i barnet, der læser bogen – blandt andet ved at forhekse oplæseren. Slutter bogen med, at heksen undslipper. Ja, det gør den. Sidder vi tilbage med et indtryk af, at oplæseren forsat er forhekset. Også i den grad.

Det her er således ikke en bog for børn, der er i forvejen er bange for at falde i søvn om aftenen på grund af en overivrig fantasi. Den kræver nerver af stål!

Dennis Gade Kofod har tidligere lavet den meget smukke og meget uhyggelige BJERGTAGET. BESAT er mindre uhyggelig og rummer også en vis form for humor. Vi ved jo alle, at heksen ikke kan bryde ud. Men hvad nu hvis…? Det bliver en leg med fantasien og gyset.

Kristian Eskild Jensens illustrationer er uovertrufne. Sjældent har man set så ækel og samtidig livagtig en heks. Ækelheden nærmest driver af hende. Ind i fortællingen væves desuden tidligere tiders eventyrhekse på et meget smukt dobbeltopslag.

Bogen må absolut anbefales til alle små fans af gys og horror. Til alle der er vilde med eventyr af den grumme slags. Til alle der bare vil læse en virkelig veludført billedbog.

Besat af Dennis Gade Kofod (ill. Kristian Eskild Jensen)
Billedbog (7-12 år), 270 kr.
Juni 2021, Jensen & Dalgaard (anmeldereksemplar)

 

Skriv et svar