Så Hyggelig! Rita og Krokodille – Skovturen

Rita og Krokodille - Skovturen

Siri Melchior laver altså nogle utroligt fine børnebøger! Så er det sagt!

Vi har senest fået Rita og Krokodille – Skovturen herhjemme – og den er bare så hyggelig og efterårsagtig. Hvilket jo er helt rundtosset, når vi nu er så tæt på forår og varme. Men altså, ikke desto mindre – vi er vilde med bogen, og tager gerne lidt efterår med ind i foråret!

Bogen handler om den lille, viljestærke og rødkindede Rita, der skal i skoven for at finde kastanjer med sin ven Krokodille, der – naturligvis – bor i hendes badekar.

Krokodille, forstår man, har brug for, at Rita belærer den om, hvordan man gebærder sig i verden – at det f.eks. er meget vigtigt, at man i skoven holder sig på stien, da man ellers kan fare vild, at man så nok aldrig vil blive fundet igen, og at man helt sikket til sidst vil blive spist af ulve!

De belærende ord har til dels sin berettigelse, da Krokodille da også vandrer rundt på må og få, kravler op i træer, uden at have øje for stien, Rita eller kastanjer. Han bliver selvfølgelig behørigt irettesat af den noget bestemme-ramte pige.

Rita og Krokodille - Skovturen

Men ja, så sker det uundgåelige – Rita bliver selv så optaget af at samle kastanjer, at hun stille og roligt kommer længere og længere væk fra stien og Krokodille, til sidst er hun blevet helt væk! Og selv om hun – i modsætning til Krokodille – kan læse kort og har kompas, viser det sig ikke at være til nogen hjælp!

Bare rolig, Krokodille når selvfølgelig at finde Rita inden ulven kommer, og Krokodille får et kæmpeknus! Rollerne er vendt – Rita må give sig og indrømme, at Krokodille måske endda er bedre til at finde vej end hende.

Hvad synes vi?
Historien er så fin og velafbalanceret – nok tekst til at fange en 2- og 4-årig, og ikke så meget, at de mister koncentrationen. Billederne er charmerende, i flotte afstemte efterårsfarver og med fine deltajer. Ja, og så er omdrejningspunktet bare et herligt og genkendeligt børneunivers – den sådan-cirka 5-årige pige, der på voksenvis belærer dukker, sovedyr og lillebrødre om, hvordan alting nu hænger sammen, men som jo også stadig bare er en lille pige. Hende kender vi vist alle.

Rita og Krokodille får [rating=6]!

Bogen koster 100 kr. (hvilket jo tilmed er en pris, der er til at have med at gøre), anbefales for børn fra 2 til 5 år og kan bl.a. købes her.

Mere Rita og Krokodille?
I bogserien findes også Rita og Krokodille – Fisketuren og til efteråret kommer både Rita og Krokodille – Campingturen og Rita og Krokodille – Pindsvinet.

Desuden findes der i serien nogle meget fine små tegnefilm, som blandt andet kan ses gratis på Filmstriben. Det kan varmt anbefales!

Rita og Krokodille - Skovturen

Skriv et svar