Feel-good-find-bjørnen-børnehistorie

Lilla Bjørn på Semester

Den er så utrolig flot denne bog om Lille Bjørn og Far Bjørn! Og på svensk! Eller faktisk oprindeligt på fransk, men vi fandt den i Sverige – på svensk. Og hvorfor den ikke er at finde i Danmark på dansk, det er mig altså lidt af en gåde!

Handlingen i bogen er meget simpel – Lille Bjørn bliver væk fra Far Bjørn, Far Bjørn må fræse by, vand og ferieø rundt for at finde Lille Bjørn, Far Bjørn finder naturligvis Lille Bjørn, Far Bjørn er meget træt, men alt er godt! Klassisk feel-good-find-bjørnen-børnehistorie!

Men det er ikke for historien, at man skal investere i denne bog. Ikke fordi der er noget galt med historien, den er skam lige så fin og sød, som den skal være. Grunden til, at man skal investere i den (og det skal du!) er fordi billederne er så utroligt fine, så helt enormt detaljerige og så fyldt med små scenarier og historier, der kan væves ind i hovedhistorien om Lille Bjørn og Far Bjørn.

Ved hvert opslag skal man prøve at lokalisere de to bjørne blandt en vrimmel af mennesker (eller fisk!) – og når de er fundet kan barn og voksen fortabe sig i de mange andre der ting, der sker på billedet. Som det ses, er der masser at tage fat på:

Lilla Bjørn på Semester - Benjamin Chaud

Vi springer som regel ud i en genfortælling, snarere end en oplæsning af teksten – eller dykker bare direkte ned i billederne. Mest for at slippe for den hakken, der næsten vilkårligt følger med, når man skal oversætte, mens man læser. Og det fungerer rigtig fint. Men forsyvsytten – så få den da oversat (henvendt til de danske forlag)!

Lilla Björn på Semester af Benjamin Chaud får [rating=5] af børnene og [rating=6] af mig!

Bogen anbefales fra 3 til 6 år (man kan dog sagtens starte tidligere), koster ca. 112 SEK og kan fx købes her.

Mere Benjamin Chaud?
Benjamin Chaud har skrevet og/eller illustreret adskillige flere børnebøger. De fleste er på fransk, men nogle enkelte er oversat til engelsk (eller svensk), bl.a. den meget roste Björnens Sang. Her er et lille udvalg:

Børnebøger af Benjamin Chaud

 

// Björnens Sang – Benjamin Chaud
// Pomelo och Fargarne – Romana Badescu og Benjamin Chaud
// Pomelo och Motsatsorden – Romana Badescu og Benjamin Chaud

Skriv et svar