Overskudsmadpakker

Anmeldelse Louisa Lorang - Madpakkebogen

Det kan være lidt af en udfordring at få sammensat en sund og ernæringsmæssigt korrekt madpakke, som ikke bare indeholder en variation over 4 forskellige klapsammenmader – og! ikke mindst! som ens lille pode rent faktisk vil spise. Derfor modtages al inspiration til fornyelse med kyshånd.

Og inspiration er der sådan set masser af i Louisa Lorangs Madpakkebogensom indeholder 50 fif og fornyelser til en sjovere madpakke.

Flot og fyldt med lækkerier
Opskriftsbogen er lille, fiks og smækfyldt med lækre og inspirerende madpakkebilleder. Ja, jeg er klar på at dykke ned i hver eneste en af madpakkerne, der alle er en del mere interessante end hvad jeg får serveret til dagligt på mit arbejde.

Her er f.eks. kødboller med soyaglace, omelet wrap, kornsalat med avokado og agurk, samosa med raita og og rå forårsruller med misodip.

Louisa Lorang Madpakkebogen

Som altid har Louisa også et øje for, at der skal være godt med fuldkorn og fornuft i opskrifterne, så her er desuden grove pølsehorn med squash, pizzamuffins med blomkål, chokoladekager med sorte bønner og juice med grønkål.

Bare rolig! 
Lidt sigende er det for bogen, at Louisa starter med et bare rolig! Der er også rugbrødsmadder i hendes børns madpakker. For med mindre man er noget overskudsagtig, så kan man godt miste pusten af flere af opskrifterne i bogen. Det gjorde jeg i hvert fald.

Mange af opskrifterne kan dog med fordel laves som aftensmad, hvor resterne så tages med i madpakken næste dag. Det gælder f.eks. quinoafrikadeller med ærter, maki og nigiri med agurk og avokado og ovennævnte kødboller og samosaer.

Der er desuden de helt simple fif som grøntsagerne, der puttes på spyd og tilsættes lidt misomayo og inspiration til, hvordan rester af aftensmaden kan få nyt liv i madpakken – f.eks. svinekoteletten, der kan kommes i pitabrød og kyllingebryster, der kan laves til kyllingesalat.

Kommer du til at bruge bogen til dine børns madpakker?
Nej, det bliver kun i begrænset omfang. Jeg har haft bogen i et godt stykke tid, og har indtil videre kun fået lavet pizzamuffins og pølsehorn til madpakkerne.

Det betyder som sagt ikke, at bogen ikke er smækfyldt med lækre madpakkeopskrifter. Jeg tænker bare umiddelbart, at de fleste af opskrifterne – rent madpakkemæssigt – egner sig bedst til voksne eller lidt større børn. Jeg kan i hvert fald ikke helt overskue at sende mine børn på 2 og 4 år af sted med kornsalat eller omelet wrap. Så som opskriftsbog til børnehavebørn får den [rating=3].

Louisa Lorang - Madpakkebogen

Selv om de fleste af opskrifterne i bogen ikke egner sig til mine børns madpakker lige nu, så har jeg dog en klar forventning om, at bogen vil blive brugt i flere andre sammenhænge. Herhjemme regner jeg med at bruge de 50 fif og fornyelser til aftensmaden, til overskudsagtige frokoster, til fødselsdage og til skovture. Til dette formål får bogen [rating=5].

Bogen koster ca. 150 kr.  og kan bl.a. købes hos SAXO.com, hvor du også kan læse et uddrag af bogen.

Er du stødt på en bog med gode opskrifter til børnehavemadpakken, så skriv gerne en kommentar. 

//Indlæg er oprindeligt udgivet på Juniorbusiness.dk//

Skriv et svar