Verdens Bedste Bog?

Verdens Bedste Bog - Rilla Alexander

Jeg kan lige så godt sige det som det er: Det her er ikke verdens bedste bog! Til gengæld er det en bog, der handler om, hvordan man – når man har fundet en helt fantastisk bog – kan blive så fuldstændig opslugt af den, at man ikke sanser noget som helst andet.

Bogen følger en lille pige, der netop har fundet sådan en bog. Og som helt opslugt af bogen passerer gennem det ene mere fantastiske univers efter det andet.

Universer som – formoder jeg – repræsenterer de mange forskellige situationer, hun læser om: hun passerer gennem lufthavne, springer ud med faldskærm, går gennem lidt farlige skove og krokodillemunde, suser videre til rutchebaner og fest, for til sidst at ende med at falde i søvn i sin seng.

Verdens bedste bog - Rilla Alexander - Børnebøger

Illustrationerne bærer denne bog. De fleste er helt, helt fantastiske, med sådan et vintage-reklameplakat-feel-to-them. På nogle steder er de holdt helt enkelt, andre steder er de en eksplosion af farver, polkaprikker og balloner.

Jeg tænkte egentlig, da jeg åbnede bogen, at det her var endnu en af de børnebøger, der mest var for voksne. En bog, der var virkelig flot, men børnene ikke rigtigt ville fatte interesse for.

Men der tog jeg fejl! Begge børn har været opslugt af de farverige og detajlerige billeder.

Teksten i bogen er kort og simpel. Og – synes jeg – unødvendig. For teksten handler ikke så meget om det, der sker på billederne, men om selve læseoplevelsen: “Læs med. Læs højt.”, er fx teksten til et billede, hvor pigen står og læser i en bus.

Verdens bedste bog - Rilla Alexander - Børnebøger

Det giver ingen mening for mine børn (på 2 og 5 år), at jeg læser teksten højt – så det gør jeg ikke. I stedet taler vi bare om, hvad der sker på billederne – og det fungerer rigtig fint.

Læs også om den meget smukke labyrintbog Pierre – en labyrintdetektiv.

Verdens bedste bog af Rilla Alexander
Billedbog (3-6 år), 250 kr.
Juli 2014, Turbine Forlaget

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Turbine Forlaget.

2 tanker om “Verdens Bedste Bog?

  1. Jeg har ikke selv små børn, men læser altid dine anmeldelser med glæde (kender trods alt stadig nogle små) – også fordi de er så godt beskrevet!

Skriv et svar