Ser jeg tyk ud i den her mave?

Ser jeg tyk ud i den her mave? - Marie Steenberger - Graviditet

Ser jeg tyk ud i den her mave? er ernæringsekspert Marie Steenbergers bud på den ultimative guide til en sund og skøn graviditet.

Og det er altså en virkelig lækker bog! Grafisk designer Mai-Britt Amsler har pakket bogen ind i og spredt nogle virkelig fine illustrationer og lækre farver udover bogen. Det gør bogen meget, meget indbydende!

Jeg har indtil videre kun grovskimmet bogen, og realistisk set – da jeg hverken er gravid eller har intentioner om at blive det – kommer jeg ikke til at få læst bogen fra ende til anden, som den ellers fortjener.

Helt overfladisk virker det dog som en velskrevet bog med et fornuftigt udgangspunkt og med en helt nede på jorden tone.

Ser jeg tyk ud i den her mave - Maria Steenberger - Graviditet

Bogen indeholder let tilgængelige råd til, hvordan man imødekommer sine cravings uden at overgive sig fuldstændig til dem, hvordan man kommer kvalmen til livs, og hvordan man spiser mest fornuftigt i de forskellige trimestre. Der er desuden afsnit om, hvad en naturlig graviditetsvægt er, hvordan man optimerer sin graviditet og fødsel med motion, meditation og søvn og hvordan man kommer tilbage til sin naturlige vægt efter fødslen.

Bogen leverer også opskrifter tilpasset hvert trimester og nogle til at give fed ammemælk efter fødslen. Opskrifterne ser – lige som bogens layout – utroligt lækre ud. Omend de umiddelbart kræver en let overskudsagtig gravid og nybagt mor.

Maris Steenberger har vævet sine personlige erfaringer ind i bogens kapitler – hendes to graviditeter, de tyve kilo hun tog på, hvordan det ved hjælp af en fornuftig – men ikke fantatisk – livsstil lykkedes hende at tabe kiloene inden for henholdsvis 1 og 1 ½ år. Og det kan jeg virkelig godt lide – at udgangspunktet er utrolig fornuftig og ikke det mindste fantastisk.

Ser jeg tyk ud i den her mave - Marie Steenberger - Graviditet

Som sagt er jeg ikke gravid – men det er en mine veninder!

Endda kun lige gravid, med kvalme, cravings og det hele. Altså lige i bogens målgruppe. Jeg har derfor sat hende til at læse bogen og afprøve nogle af bogens gode råd. Hun har lovet at fortælle om bogen faktisk fungerer, når man nu sidder der helt og aldeles gravid.

Og derefter give mig bogen tilbage, naturligvis.

For godt nok er jeg ikke gravid, men den hjemmelavede nutella og de forskelligfarvede daddelkugler med kakao, kokos, hindbær og passionsfrugt (og alle de andre lækkerier), dem bliver jeg nok nødt til sådan rigtigt at have opskrifterne på. I den meget fine indpakning. Herhjemme. Det er helt sikkert bedst.

Læs også om Louisa Lorangs kogebog Spisetid.

Ser jeg tyk ud i den her mave? af Marie Steenberger
Oktober 2014, People’s Press (anmeldereksemplar)
 
Bogen koster 250 kr. og kan bl.a. købes hos Saxo.com.

Skriv et svar