Verdens Bedste Kæledyrs-Monster!

Nummer Sjok - børnebøger

Ahmen, fordælan! Sikke en fantastisk sød og dejlig børnebog! om monstre! med behårede vorter! og parasitter! Og hvem havde troet, at de kunne være søde og dejlige?

Okay, måske er det heller ikke så meget de parasitbefængte monstre, der er søde. Men det er Alberts kæledyrsmonster Sonny. Og det er faktisk ikke så smart, når Albert nu har tilmeldt Sonny til Verdens Bedste Kæledyrs-Monster-Konkurrence.

For her kæmper monstrene om at have den mest behårede vorte, højeste svævehøjde, flest parasitter, mest stinkende prut og den varmeste ånde. Og det går ærlig talt virkelig dårligt for Sonny. Selv om han gør sit bedste.

Nummer Sjok - Børnebøger

Fx har han kun to parasitter: Sten og Ole, der ikke så meget er parasitter, men nærmere feriegæster og han har kun en lille smule luft i maven, en sukkerduftende luft tilmed.

Albert synes det er voldsomt pinligt. Sonny får ingen point! Og selv om de ender med at sætte rekord, så er det ikke lige den rekord Albert havde håbet på: Den laveste score i et hundrede år! De bliver nummer sjok!

Når alt kommer til alt, ender Albert dog med at være ganske godt tilfreds. For hvem vil egentlig have et stort behåret, højt-svævende, krible-krablende inficeret, ildelugtende letantændeligt kæledyrsmonster, når man nu har en stor, nuttet, elskelig bedste ven?

Den er så dejlig, så dejlig denne her bog! og sjov! Særligt teksten er virkelig godt skruet sammen. Men faktisk går historie, tekst og illustrationer bare op i en højere, fantastisk enhed. Vi er alle helt vilde med den!

Læs også om den utroligt kære Max og hans store vil ikke i seng show.

Nummer Sjok af William Bee og Kate Hindley
Billedbog (3-6 år), 200 kr
Oktober 2014, Gyldendal.

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Gyldendal.

Skriv et svar