Om at være født med en ridderrustning…

Det er ikke let at være ridder - børnebøger

Det er ikke let at være ridder er en af den slags bøger, man let kan komme til at overse. For den gør altså ikke meget væsen af sig. Det ville dog være en fejl. En stor fejl. Den er simpelthen så sød!

Bogen handler Jonathan, der blev født med en rustning på. Sådan en af dem, man ikke kan tage af. Men det går faktisk rigtig fint med at være rustningsbeklædt de første par år. Han er et kæmpehit både på legepladsen og til fastelavn med sin fine rustning.

Så skal han i skole!

Og her må man ikke have kostumer på. Så forældrene pakker ham ind i hue, halstørklæde, vinterjakke og store joggingbukser. Og det får ham altså til at se temmelig fjollet ud. Så fjollet, at de andre børn ikke vil lege med ham mere.

Heldigvis møder han Agnes, der også går rundt med alt for meget tøj på.

Det er ikke let at være ridder - børnebøger

Og de to finder sammen i deres anderledeshed og bliver fuldstændig uadskillige. Til sidst afslører de to deres helt særlige hemmeligheder for hinanden og finder ud af, at de skiller sig ud på samme måde: Agnes er nemlig født med diadem og prinsessekjole på.

Og så er alt endnu bedre. Og sørme om de ikke ender med at leve lykkeligt til deres dages ende!

Nogle historier om at skille sig ud og være uden for er næsten ubærlige at læse (fx den fantastiske Historien om Ib Madsen). Og det kan der være en rigtig god grund til, for det er satme ikke altid særlig rart at skille sig ud og slet ikke at være udenfor.

I denne bog er fokus dog på det skønne i at finde sammen og være sammen med en, der er lige så særlig som en selv.  Og det kan jeg virkelig godt lide. Måske er det lidt rosenrødt, men i historien åbner der sig muligheden for at finde det gode ved at skille sig ud og muligheden for at finde nogen, der ligner en selv og accepterer en.

Læs også den søde historie om Lukas, der bare gerne vil have lov til at gå med lyserødt tylskørt. 

Det er ikke let at være ridder af Gudule og Clade K. Dubois
Billedbog (3-5 år), 230 kr
Oktober 2014, Turbine Forlaget

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Turbine Forlaget.

2 tanker om “Om at være født med en ridderrustning…

Skriv et svar