Om at elske en stjerne…

Hr. Wilders Stjerne - Kim Fupz Aakeson - Børnebøger

Hr. Wilders Stjerne fangede mig allerede ved forsiden!

Jeg var sikker på, at denne bog ville være noget helt særligt. Og det skulle den heldigvis også vise sig at være: en smuk og poetisk historie om længsel og kærlighed, og om at måtte give slip på det, man ønsker sig allermest.

Hr. Wilder har nemlig altid ønsket sig en stjerne, sådan en af dem, der hænger oppe på himlen. Fik han det som barn? Naturligvis ikke. Han fik i stedet en gyngehest! Og selv om han efterhånden er blevet en helt typisk midaldrende mand, har drømmen om en stjerne aldrig rigtig sluppet ham.

Så en dag skal det den ondelyneme være!

Hr. Wilder begynder at bygge stiger. Mange stiger. Tusind stiger. Som han sætter sammen til en kæmpemæssig stige, der kan nå helt op til stjernerne. Og han får sin stjerne. Og han er lykkelig. Helt og aldeles lykkelig.

Hr. Wilders Stjerne - Kim Fupz Aakeson - Børnebøger

Men det er stjernen ikke. Den falmer. For det Hr. Wilder ønsker, er ikke det stjernen ønsker. Og til sidst må Hr. Wilder give slip på det, han ønskede sig mest af alt for, at det ikke skal forgå.

Det er lidt trist for Hr. Wilder, men jeg tror nu nok, at både stjernen og Hr. Wilder ender med at være et ret godt sted. Hver for sig.

Kim Fupz Aakesons altid fabelagtige ord og Rasmus Bregnhøis skæve og samtidigt meget smukke illustrationer fungerer utrolig godt sammen. Ja, det er faktisk bare en rigtig smuk historie og en rigtig smuk bog.

Nogle bøger kan man synes om på sådan en den-er-virkelig-god-men-jeg-kan-bare-låne-den-indimellem-på-biblioteket-måde. Sådan er det ikke med denne bog! Den er virkelig god på sådan en den-skal-hjem-og-bo-hos-os-måde.

Og det kommer den helt sikkert inden længe. For børnene er heldigvis lige så vilde med den, som jeg er.

Læs også om den smukke og hjertevarme Hittegods, hvor der opstår et fint venskab mellem en dreng og en pingvin

Hr. Wilders stjerne af Kim Fupz Aakeson og Rasmus Bregnhøi
Billedbog (3-6 år), 250 kr.
December 2014, Forlaget Carlsen

Stjerner - 6

 

Bogen kan bl.a. købes hos Forlaget Carlsen.

Mere Hr. Wilder! 
Der er også lavet en tegnefilm om Hr. Wilder og hans stjerne, som I kan se på Filmstriben.dk.

2 tanker om “Om at elske en stjerne…

  1. det er også en fantastisk bog. Den har boet hjemme hos os indtil ungerne blev for store og vi sendte den videre i familie til nogle andre små.

Skriv et svar