Om at blive væk fra sin mor

Lidt væk - Chris Haughton - Børnebøger

Tænk, hvis det var sådan, at du en dag pludselig faldt ned fra den gren, hvor du og din mor sad og sov. Og tænk, hvis du ikke kunne finde hende igen.

Det sker for lille ugle!

Heldigvis får lille ugle i sin søgen efter sin mor hjælp af et velmenende, men måske ikke helt knivskarpt egern. Da lille ugle beskriver sin mor som meget stor, leder egernet fx lille ugle hen til en bjørn. Da lille ugle beskriver sin mor som havende spidse ører, leder egernet lille ugle hen til en kanin.

Lidt væk - Chris Haughton - Børnebøger

Og sådan kunne de sikkert have blevet ved, hvis de ikke til sidst var stødt på en frø, der heldigvis ved lige præcis, hvor lille ugles mor er. Glæden er stor da de to til sidst kan slå armene om hinanden – og ikke mindst dele nogle småkager med frøen og egernet.

Lidt væk er sådan en fin og hjertevarm billedbog til de mindste. Historien og dens virkemidler er simple, men utroligt velfungerende. Illustrationerne er smukt udført og dyrenes udtryksfulde ansigter er så dejlige og sjove. Gentagelserne i historien udgør sammen med det underholdende i, at egernet konsekvent gætter forkert, en fortælling med stor tiltrækningskraft – min datter på 3 år er vild med den.

Læs også om den meget underholdende børnebog Er der en hund i denne bog? af Viviane Schwarz. 

Lidt væk af Chris Haughton
Billedbog (1-3 år), 250 kr.
Marts 2015, Jensen & Dalgaard

[rating=6]

 

Bogen kan bl.a. købes hos Jensen & Dalgaard.

Skriv et svar