Om at miste og om finde et nyt hjem…

Pigen med den sorte kuffert - Børnebøger

Madeline har mistet begge sine forældre. Begravelsen er overstået. Ved kirkegårdens port står hun nu med en sort kuffert i hånden. En kuffert, der kun indeholder et billede af hendes forældre.

Hvem skal tage sig af Madeline?

En bedemand afhenter hende i sin lange, sorte rustvogn. Han er chauffør for Madeline, på hendes søgen efter et nyt sted at bo.

Første stop er ved Tante Lunia, som bor i et højt smalt tårn af sten. I hendes tårn er en reol fyldt med høje, gennemsigtige, tynde glas med hvide etiketter på: Fundne penge, Lottokupon med gevinst, Kærestebreve…. Alle glassene er tomme. Lidt ligesom Tante Lunias tårn. Det går ikke. Madeline må videre.

Pigen med den sorte kuffert - Christine Lund Jakobsen - Børnebøger

Andet stop er ved Tante Marvilla, som bor i et kæmpestort og prangende hus. I hendes store hus er en hel væg spækket med firkantede, klare glas, helt proppet med pengesedler. Proppet ligesom tantens hus, hvor der er en overflod af alting. Det går heller ikke. Madeline må videre.

Tredje stop er ved Tante Wilda, som bor i et skævt hus med bulede vinduer og med en have fyldt med vilde klatreplanter og mælkebøtter. I hendes vindueskarm står nogle buttede glas fyldt med ting, der vækker minder.

Madelines tur rundt til de tre tanter er en tung en af slagsen. Og man føler med den lille pige, der skal vælge et sted at bo efter tabet af sine forældre. Hos tante Wilda og hendes buttede glas og skæve vægge, finder hun dog sit nye hjem og billedet af hendes forældre kommer ud af den sorte kuffert og op på væggen.

IMG_9396

Pigen med den sorte kuffert er en bog om sorg og om et forsøg på at komme videre efter det største tab af alle for en pige på den alder. Historien er hjertevarm, gribende og fyldt med smuk symbolik. Og man skal da være et skarn, hvis man ikke som forælder kniber en lille tåre til sidst.

Lasse Bekker Weinreichs illustrationer er fantastiske. De er skrøbelige, stemningsfyldte, emmende af gotik. De komplementerer den i sig selv dejlige historie så fint og løfter den, så den får en helt ny, magisk dimension.

Læs også: Den fine og skrøbelige fortælling om Stine Storedyne, der er bange for kulde. 

Pigen med den sorte kuffert af Christine Lund Jakobsen og Lasse Bekker Weinreich
Billedbog (4-7 år), 250 kr.
August 2015, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Turbine Forlaget.

7 tanker om “Om at miste og om finde et nyt hjem…

  1. ”Pigen med den sorte kuffert” lyder til at være en fantastisk bog med skønne illustrationer. Jeg fornemmer at den er melankolsk og at historien (selvfølgelig) er sørgelig, men skrevet så den rører børn som voksne.
    Den vil jeg glæde mig til at læse, hvis jeg skulle være så heldig at vinde den 🙂

  2. Den bog ser spændende ud, og tager fat om et lidt skrøbeligt emne.. det er jo lidt nemmere at få en snak med sit barn gennem sådan en historie synes jeg. Krydser fingre.

  3. Sikke skøn læsning lyder det til. Mine halvsøskende ville blive enormt glade for denne, et vigtigt men svært emne at tage op! Jeg krydser fingre.

Skriv et svar