Det smukkeste atlas til børn!

Kort over verden - Atlas - Børnebøger

Aleksandra og Daniel Mizielinskis Kort over verden er vitterligt det smukkeste atlas til børn, jeg har set. På meget smukt illustrerede opslag præsenteres i bogen et udvalg af verdens lande.

Hvert af de udvalgte lande (uanset landets størrelse) har fået et to-siders opslag, hvor landets mest kendte monumenter fremgår sammen med oplysninger om berømte personligheder, nationale retter og klædedragter, den mest almindelige og ualmindelige flora og fauna, samt forskellige små finurligheder om landet.

For hvert land præsenteres også to for landet – angiveligt – helt typiske børn og i øvrigt de helt traditionelle atlasoplysninger, såsom størrelsen på landet, antal af indbyggere, sprog og ikke mindst landets navn på originalt sproget (og dansk, bevares).

Her er altså mængder af, mængder af detaljer at fordybe sig i.

Kort over verden - børnebøger

Informationen om de forskellige lande er visuelt præsenteret, så det er ikke et atlas man skal købe, hvis man gerne vil læse en sammenhængende og uddybende tekst om landet. Man vil dog stadig kunne udlede masser af viden om et givent land ved at nærstudere illustrationerne.

Ikke alle verdensdele er lige godt repræsenteret. Bedst repræsenteret er Europa, mens Jordan alene repræsenterer de mellemøstlige lande (Egypten og Marokko er dog nævnt under afsnittet om Afrika). Jeg tænker, at det ville have været oplagt også at finde plads til fx Tyrkiet, Israel og Iran.

Men for dælen da osse! Denne bog er så overlegent og ellers gennemført udformet, at det er til at leve med.

Læs også om den meget smukke børnebog Elefantens hukommelse.

Kort over verden af Aleksandra og Daniel Mizielinski
Atlas (3-12 år), 200 kr.
December 2014, Forlaget Carlsen

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Forlaget  Carlsen.

Skriv et svar