Den forkerte bog: “Helt vildt sjov!”

Den forkerte bog - HuskMitNavn - Børnebøger

Streetart-kunstneren HuskMitNavn har kastet sig ud i at lave en papbog til de mindste børn – og det har han gjort med stor succes. “Den er helt vildt sjov,” sagde min datter efter første – og absolut ikke sidste – gennemlæsning. 

Bogen er udformet som en helt typisk pappegebog, som slet ikke er så typisk, når det kommer til stykket. For det barnet opdager, når den voksne begynder at læse, er, at noget er helt galt. Når barnet ser en banan, siger oplæseren, at det er et æble. Når barnet ser en hest, siger oplæseren, at det er en fisk.

Og det er faktisk helt vildt sjovt – både for barn og voksen. For barnet begynder at protestere og sige, at bogen er fjollet eller at den voksne er fjollet. Og så er det ellers bare at lege med og fjolle helt igennem. Og er der noget, de fleste børn godt kan lide, så er det fjollede voksne.

Den forkerte bog - HuskMitNavn

Jeg har efterhånden læst bogen flere gange med min datter på snart 5 år – og hun er vild med det. Selv om man skulle tro, at det sjove vil gå af efter et par oplæsninger, ser det ud til, at det ikke er tilfældet. Som regel skal vi faktisk læse bogen flere gange i træk. Det er helt klart fjolleriet, der trækker.

Den forkerte bog har indtil videre været et absolut hit, der har givet store smil og grin. Vi kan varmt anbefale den. Bogen minder om B.J. Novaks Bogen helt uden billeder, som også har en vrøvlende oplæser som omdrejningspunkt. Den synes vi dog ikke fungerer helt lige så godt.

Den forkerte bog af HuskMitNavn
Papbog (2 år og opefter), 80 kr.
August 2016, Gyldendal (anmeldereksemplar)

Stjerner - 6

 

Bogen kan bl.a. købes hos Gyldendal.

Malebog - HuskMitNavn

HuskMitNAvn har også netop udsendt en malebog til børn – og den er også ret sjov.

Malebogen indeholder forskellige meget genkendelige situationer fra hverdagen i en helt almindelig familie: barnet, der tegner på væggen, mens forældrene ser tv; faren, der leger med tog, mens sønnen kigger på iPad og mange andre lignende situationer.

En malebog, som det er oplagt, at man sidder og maler i sammen med sit barn, så man kan grine sammen af situationerne.

Skriv et svar