De Bedste Børnebøger :: Juli

Hver måned bliver der udgivet uendeligheder af bøger til børn. Og hver måned gennemgår jeg troligt alle de udgivne børnebøger og forsøger at finde frem til de bedste udgivelser til de 0- til 6-årige.

Når måneden er gået bringer jeg en oversigt over de bedste af de bøger, vi har haft fingrene i. Det er hovedsageligt nye udgivelser, men også bøger, vi bare er faldet over på vores vej. De sjoveste bøger, de hyggeligste bøger, de smukkeste bøger. De bøger, vi var helt og aldeles vilde med.

Og så kårer vi månedens bog, ja, vi gør!

Månedens Bog

Billedrengen1

Billedrengen af M.G. Leonard
Kapitelbog (10 år og opefter), 150 kr.
Juni 2016, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar).

Et par bevingede ord: Billedrengen er bare et fantastisk velskrevet eventyr for tweens og andre godtfolk. Det er en stærkt underholdende fortælling, fyldt med spænding og morsomme optrin. Jeg er vild med den!

Læs anmeldelsen her.

Stjerner - 6

 

Øvrige favoritter2

mere-fart-paa-mor-muh

Mere fart på Mor Muh af JujjaWieslander og Sven Nordqvist
Billedbog (3-6 år), 130 kr.
Juni 2016, Gyldendal (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Mere fart på, Mor Muh! er vores første bekendtskab med Mor Muh, men helt sikkert ikke vores sidste.

Historierne handler om Mor Muh og den noget gnavne Krage – et umage par, der åbenlyst holder af hinanden. I denne historie vil Krage have fuld fart på og forsøger at lave bondens båd om til en racerbåd (kedelige sejlbåde er for køer, forstås). Det går ærligt talt ikke så godt.

En sød, sjov og hyggelig historie med en fin morale: “Hvis man flyver hurtigere end sig selv, bliver man rundtosset i hovedet.”

Stjerner - 4

 

ida-keder-sig-inger-tobiasen-boerneboeger

Ida keder sig af Inger Tobiasen
Billedbog (2-4 år), 200 kr
Juni 2016, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Så er der kommet fire nye, fine bøger om Ida, der er ved at lære sig selv og verden at kende. Bøgerne handler om at undre sig, om at bruge sin fantasi, om at mærke efter, hvad man har lyst til og om at blive uvenner og heldigvis gode venner igen. Dejlige, rolige historier til børn fra 2 år.

Læs anmeldelse af nogle af de tidligere Ida-bøger her.

Stjerner - 4

 

Mumi tager på ferie

Mumi tager på ferie af Tove Jansson
Papbog (1-3 år), 130 kr.
Juni 2016, Gyldendal (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord:  Vi kender det alle. Vi skal pakke kufferten til ferien, og så pludselig kan vi ikke finde de ting, vi allerhelst vil have med. Sådan er det også hos Mumifamilien. I denne dejlige bog skal man derfor hjælpe Mumierne med at finde de ferieting, de mangler – under flapper. Flapbøger altid et hit herhjemme – også denne, som er en utrolig fin en af slagsen.

Stjerner - 5

 

Blommeægget - Peter Adoplhsen - Børnebøger

Blommeægget af Peter Adolphsen og Maria Buchmann
Billedbog (4-7 år), 250 kr.
Maj 2016, Jensen & Dalgaard

Læs anmeldelse af bogen her.

Stjerner - 5

 

sille-er-borte-ida-jessen-boerneboeger

Sille er borte af Ida Jessen og Lea Léten
Papbog (1-3 år), 130 kr.
Juni 2016, Høst & Søn

Et par bevingede ord: Den er da alt for kær, denne bog om Sille, der bliver borte. Om at lege gemmeleg, om at tro, at man er blevet glemt. Og om at blive fundet og blive kæmpekrammet af sin far. Absolut anbefalelsesværdig bog til de allermindste.

Stjerner - 6

 

tjenestepigen-mollie-boerneboeger

Tjenestepigen Mollie af Benny Søhave Sørensen
Billedbog (6-10 år), 270 kr
Maj 2016, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Har du et barn, der er interesseret i, hvordan børn levede i gamle dage, så skal I kaste jer over Tjenestepigen Mollie. En rigtig fin historie om 9-årige Mollie, der arbejder som tjenestepige hos fabrikant Erdman. Et hårdt liv, som dog også indeholder små glæder. Herskab og tjenestefolk i børnehøjde. En fortælling der i høj grad optog min søn. Han havde altså ret ondt af Mollie.

Stjerner - 4

 

tallene-boerneboeger

Tallene af Aino-Maija Metsola
Flapbog (1-4 år), 80 kr.
September 2015, Exlibris Media

Et par bevingede ord: Tallene er en superfin tællebog med massevis af flapper. Bag den står Aino-Maija Metsola, som er en af de ledende designere hos Marimekko. Kan absolut anbefales til de mindste.

Stjerner - 5

 

 

kongen-spoegelset-og-adjudanten

Kongen, Spøgelset og Adjudanten af Aina Christiansen og Lasse B. Weinreich
Billedbog (4-8 år), 250 kr.
December 2015, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Kongen, Spøgelset og Adjudanten er en sød og charmerende historie om en konge, der forsøger at omgå en gammel aftale med et spøgelse – for at få Kejserindens hånd. Det skulle han så absolut ikke have gjort. Lasse B. Weinreich har lavet nogle fantastiske illustrationer.

Stjerner - 4

 

manden-paa-oeen

Manden på Øen af Armin Greder
Billedbog (8-15 år), 250 kr.
Maj 2016, Jensen & Dalgaard

 

Læs anmeldelse her.

Stjerner - 5

 

Skriv et svar