De Bedste Børnebøger :: Julebøger

Julen er en (også) en god undskyldning for at samle familien til en hyggestund med højtlæsning. Se her et udvalg af de bedste børnebøger om jul og juletid, som er blevet udgivet i år. 

Snemanden af Raymond Briggs
Billedbog (fra 3 år), 130 kr.
December 2016, Gyldendal (anmeldereksemplar)

Læs anmeldelse.

 

 

Pindemand

 

Pindemand af Julia Donaldson og Axel Scheffer
Billedbog (4- 7 år), 230 kr.
Oktober 2016, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Pindemand er skrevet af Julia Donaldson, der også har forfattet den meget populære historie om Grøflen. Ligesom Grøflen er Pindemand et eventyr skrevet på vers. Denne gang handler det om den stakkels Pindemand, der bliver ledt væk hjemmefra, væk fra sit familietræ og sin pindekvinde, men som på fantastisk vis – og med hjælp fra Julemanden – finder hjem igen.

Undervejs må Pindemand sande, at ikke mange ser ham som Pindemand. Hunden ser ham som en legepind, børnene ser ham som en flydepind, svanen som en redekvist og så fremdeles.

Der er tale om en sød og hyggelig bog, som ikke mindst vil gøre sig godt ved juletid.

Stjerner - 4

 

 

 

Julemanden er på spandem

 

Julemanden er på spanden af Trine Løve Østerbye og Pernille Lykkegård
Billedbog (3-5 år), 270 kr.
Oktober 2016, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Julemanden på spanden er endnu en julebog på vers – om en julemanden, der sover i sit sommerhus med pool og rent har glemt, at det er jul. Det er selv sagt uheldigt og julemanden ender med at bestille julegaverne på nettet. Alt ender – med hjælp fra en sommerfugl – heldigvis godt og alle børn får en julegave. En kær historie med nogle herligt sprælske og farverige illustrationer.

Stjerner - 4

 

 

 

 

Mimse og Brunkagemanden af Anne Hjernøe og Anja Gram
Billedbog (3-6 år), 270 kr.
Oktober 2016, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Mimse og Brunkagemanden er en stille og rolig historie om Mimse, der skal have hjemmelavet julepynt med i børnehaven. Efter nogle mislykkede forsøg med flettede hjerter og guirlande, falder valget på en hjemmelavet og vellykket brunkagemand. Desværre kaster et par skarnsdrenge med brunkagemanden ovre i børnehaven – og den går i stykker. Heldigvis kan pædagogen Berit et trick med smeltet sukker og kagen bliver hel igen – og i øvrigt meget flottere end før.

Der er tale om en rigtig sød og hyggelig juletidshistorie – men der bliver godt nok brugt meget tekst på at fortælle en relativt simpel historie. Bogen er inklusiv brunkagemandopskrift.

 

 

Bearlock Bjørn og Julemandens hjemmelighed
Billedbog (4 til 6 år), 130 kr.
September 2016, Inkleaks.com (anmeldereksemplar)

Et par bevingede ord: Bearlock Bjørn og julemandens hemmlighed handler om detektivbjørnen Bearlock og hans assistent Doktor Vaskebjørn, der er blevet sat til at opklare mysteriet om, hvordan Julemanden dog kan have pakker til alle verdens børn i sin sæk. Fortællingen tager dog sit udgangspunkt i rejsen hen til julemanden, mere end selve opklaringen af mysteriet.

Og det er sådan set meget sødt, noget skørt og ikke mindst tilsat lidt elementær viden om det, de to bjørne møder på deres vej. Illustrationerne fungerer rigtig godt. Historien er dog noget omstændelig, en smule langtrukken og teksten sidder ikke helt skarpt i skabet.

Skriv et svar