KORT OM :: Erik

ERIK af Shaun Tan er en poetisk, varm og rørende fortælling om en helt særlig udvekslingstudent, der ærlig talt ikke er så nem at regne ud. Det er en bog, der med et helt simpelt udtryk formår at ramme lige i hjertekulen. 

“Vi havde malet gæsteværelset, købt nye tæpper og møbler, for at han skulle have det bedst muligt. Så jeg ved ikke rigtigt, hvorfor Erik for det meste hellere ville sove eller sidde og læse i vores spisekammer. “Det må være noget kulturelt,” sagde mor.”

Og han er helt særlig, Erik, og opfører sig slet ikke som familien, han bor hos, forventede. Og mens vores fortæller – og læseren – undrer sig over, hvorfor Erik handler som han gør, så leder Eriks handlinger, og det han interesserer sig for, op til en afslutning, som bare er så utrolig fin. Han har samlet sammen til at efterlade familien en fantastisk gave.

ERIK handler om kulturmøder, om det at være anderledes og føle sig fremmedgjort over for hinanden. Illustrationerne  består af nogle smukke sort/hvide blyantstegninger, som giver historien et meget fint og lidt skrøbeligt udtryk.

Absolut fantastisk. Absolut anbefalelsesværdig.

Erik af Shaun Tan
Billedbog (fra 6 år), 100 kr.
November 2016, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

 

Køb den hos ABC Forlag.

Skriv et svar