Når farver gør oprør!

 

DEN DAG FARVERNE FIK NOK er en sjov og finurlig børnebog, der opfordrer børn (og voksne) til at tænke ud af boksen og slippe fantasien og farverne løs. Og får os til at tænke over, hvorfor vi bruger bestemte farver på bestemte måder. 

En dag finder Viktor en stak med breve der, hvor han havde forventet at finde sine farvekridt. Det viser sig, at farvekridtene simpelthen har fået nok. De gør oprør!

Nogle er nedslidte og flade, fordi de bliver brugt for meget. Nogle lader sig gå på af, at Viktor ikke kan tegne inden for stregerne. Gul og Orange er oppe at toppes over, hvem af dem der er solens sande farve. Beige bliver brugt for lidt og hovedsageligt til korn (og hvem har nogensinde været oppe at ringe over korn) og Hvid vil bruges til andet end at udfylde tomrum.

Og så er der Fersken, der føler sig nøgen, fordi Viktor har pillet papiret af den.

Kort sagt, Viktor må gøre noget for at stoppe farvekridtsoprøret. Og det gør han ved at male et fantastisk farverigt billede, hvor han har taget hensyn til farvernes mange indsigelser.

DEN DAG FARVERNE FIK NOK er skrevet af Drew Daywalt og illustreret af Oliver Jeffers. Og Jeffers illustrationer er som altid fantastiske. Med en streg, der minder om børnenes egen, skaber han et sjovt og farverigt univers.

Ideen om farvekridt, der gør oprør og kræver at blive brugt på nye måder er også fantastisk god. Der er masser af humor og underholdningsværdi i farvekridtenes breve.

Samtidig kunne jeg nok godt have ønsket mig, at man havde skåret ned på antallet af farver og/eller længden af brevene. Det bliver en kende langt og der kommer flere gentagelser undervejs.

Læs også om Oliver Jeffers hjertevarme og smukke Hittegods.

Den dag farverne fik nok af Drew Daywalt og Oliver Jeffers
Billedbog (3-6 år), 230 kr.
Januar 2017, Gyldendal (anmeldereksemplar)

 

Køb bogen hos Gyldendal.

 

 

Skriv et svar