Om kærlighed til børnelitteratur

 

BARN AF BØGER er en utrolig smuk bog, der emmer af stor kærlighed til børnebøger. Det er en bog, som bogelskende forældre vil forære til deres børn i håb om, at de skal blive lige så bogelskende som dem selv. Og en bog som børnene vil komme til at elske…med tiden. 

Målgruppen for billedbøger er normalt de 3 til 7-årige. Mit umiddelbare bud er, at der er meget få børn i denne aldersgruppe, der vil komme til at knuselske denne bog. Det vil til gengæld deres bogelskende forældre, som er den reelle målgruppe.

For det er os, der vil sætte pris på de brudstykker af børnelitteratur, som illustrationerne til dels er bygget op af. Det er en fantastisk ide, som er så utrolig smukt udført. Hvert billede er sit eget lille kunstværk.

 

 

Og det er i illustrationerne, at bogen virkelig har sin styrke. I virkeligheden synes jeg, man skulle have undladt ordene og have sendt bogens to hovedpersoner af sted på et endnu mere fantastisk ordløst eventyr.

Illustrationerne er opbygget omkring en række udsagn snarere end en egentlig historie – og jo, der er selvfølgelig en form for historie, men sikke et eventyr de billeder kunne have været en del af. Et eventyr, der måske også kunne have grebet en på grund af historien, og ikke bare de fantastiske og smukke billeder.

Fordi, må jeg indrømme, det gør historien ikke.

 

 

Men der er ingen tvivl om, at illustrationerne gør dette til en ganske særlig børnebog, som kan anbefales til alle bogelskende forældre. Og hvis projektet lykkes, og ens barn er blevet et sandt barn af bøger, så vil det – er mit bud – blive en bog, som barnet vil komme til at sætte lige så stor pris på som forældrene.

Og selv om det nok ikke er denne bog, der gør børnene til barn af bøger, så er der absolut ingen grund til ikke fra en tidlig alder at tage bogen frem og fortabe sig i de smukke illustrationer sammen med de små poder.

Barn af Bøger af Oliver Jeffers og Sam Winston
Billedbog, 150 kr
Marts 2017, Gyldendal (anmeldereksemplar)

GemGemGemGem

 

Køb bogen hos SAXO.com.

Skriv et svar