Om ikke at blive set

 

LILLEBITTE LILLI af Christine Lund Jakobsen minder om det vigtige nærvær, om at vi skal huske at se og opleve hinanden – og at alting bliver lidt sjovere – også for os voksne – hvis vi nogle gange bliver en del af børnenes univers og bare leger med. 

Lillis mor er alle vi voksne vist en gang imellem. Selv om vi gerne vil være nærværende og til stede og sammen med vores børn, så bliver vi fanget i hverdagens mange gøremål og forstyrrelser – vi glemmer at se vores børn og ja, vel hinanden generelt.

Det der så sker i Lillis tilfælde, det er, at hun skrumper hver gang hendes mor ikke ser hende. Hun bliver fysisk mindre af ikke at blive set.

Og efter sådan en hel dag, hvor hun ikke bliver set, er hun til sidst så lille, at hun kan stå i sin mors hånd. Og først da får Lilli morens opmærksomhed.

Heldigvis forstår moren alvoren og de får en skøn dag, hvor de bare er sammen uden forstyrrelser – på Lillis præmisser.

 

 

Lillebitte Lilli er en rigtig sød og lidt hjerteskærende bog, som nok vil efterlade et stik af dårlig samvittighed i de fleste forældre.

Bogen lægger op til en god snak om at være sammen og opmærksomme på hinanden – en snak som er vigtig for os forældre, ja, men jo også for børn, som også let fortaber sig i ipads, mobiltelefoner og Netflix-serier, der bare bliver ved og bliver ved og bliver ved.

At Lilli bliver mindre af manglende nærvær og større af nærvær konkretiserer på rigtig fin vis, hvad der sker indeni os, når vi bliver set eller ikke set. Derfor tænker jeg også, at bogen vil være et godt udgangspunkt for nogle fine samtaler i børnehave og en del af et undervisningsforløb i indskolingen.

Og så er der jo illustrationerne, som er så utrolig fint udført af Zarah Juul. Hun bliver bare bedre og bedre.

Læs også om Christine Lund Jakobsens fine bog Pigen med den sorte kuffert. 

Lillebitte Lilli af Christine Lund Jokobsen og Zarah Juul
Billedbog (3-6 år), 270 kr.
April 2017, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

 

Køb bogen hos Turbine Forlaget.

Skriv et svar