Et fantastisk eventyr på ishavet

ISHAVSPIRATER af Frida Nilsson er en eventyrlig fortælling om en piges kamp for at redde sin søster fra den ondeste pirat på ishavet. Bogen er isende kold, herligt hjertevarmende og altid spændende. 

Bogen handler om den 10-årige pige Siri, hvis lillesøster bliver taget af den onde pirat Hvidhoved, som er frygtet over hele ishavet, fordi han kidnapper børn og bruger dem i sin diamantmine. At blive taget af Hvidhoved er lig med den visse død.

Siri giver sig selv skylden for sin lillesøsters forsvinden og gør det, som ingen voksne tør, nemlig sætter efter Hvidhoved og hans frygtede pirater for at få hende tilbage.

Hun begiver sig ud på en rejse, der byder på møder med mange forskellige mennesker – hjælpsomme mennesker, grusomme mennesker, eventyrlige skabninger. Det er en spændende og medrivende færd, som aldrig bliver kedelig. Og heldigvis heller ikke bliver alt for uhyggelig.

Bogen foregår, da isen begynder at lukke sig om Ishavet, som består af en mængde forskellige øer, som Siri bevæger sig  imellem. Man mærker næsten selv den kulde Siri føler, stikken i tæerne, smerten i hænderne. Man mærker hendes frygt, når hun står over for mennesker og dyr, der vil hende det ondt. Men man mærker også virkelig den varme, der strømmer fra de gode mennesker.

Det er en utrolig velfortalt og bare virkelig god historie, der griber en fra første linie. Sofie Børstings smukke og stemningsfulde illustrationer i sort og hvid passer perfekt til historien, som absolut må anbefales til alle, der holder af eventyrlige og fantastiske fortællinger.

Læs også om den eventyrlige fortælling om Momo.

Ishavspirater af Frida Nielsson
Kapitelbog (8 år og opefter), 370 kr.
November 2016, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

 

Køb bogen hos ABC Forlag. 

Skriv et svar