Om skygger der ikke er der

 

Den letlæste fantasy-serie Umbra af Martin Vinther Madsen er fængslende og spændende. Det er en velfortalt og velfungerende historie om kampen mellem det gode og det onde, om mod og om venskab. 

Bogen handler om pigen Jovia, der er skyggelæser. Hun kan se ikke blot folks almindelige skygge, men også en skygge, der viser folks onde og mørke side. Jovias far forlod hende, da hun var lille og hun forlod selv sin mor, efter hun slog hende. Da vi møder Jovia rejser hun rundt på markedspladser og tjener penge på sine særlige evner sammen med dværgen Pavle.

En dag møder Jovia en mand uden den ekstra skygge. Hun vælger at følge efter ham. Det viser sig, at heksen Zama har stjålet skyggen for at give den til den onde fyrst Corpus, der samler folks skygger for at blive stærkere og ondere.

Det finder Jovia ud af, da hun kommer til et kloster, hvor munken Bertus og drengen Pirmin (der også er skyggelæser) hjælper folk med at få deres skygger tilbage. Det bliver Jovia og Pirmin, der med munken og andres hjælp må kæmpe mod bl.a. Zama og fyrst Corpus for at få genoprettet ordnen.

Og det er faktisk virkelig spændende at følge de to børns kamp for at vinde over fyrst Corpus i den eventyrlige, middelalderlige verden, der er beboet af hekse, troldmænd og mystiske væsner, og hvor der er plads til opfindelser som skyggefangere, lyskastere og mørkekanoner. Det er en mørk verden, hvor ondskaben er tæt på at vinde og hvor man ikke ved, hvem man kan stole på.

Men det er også en verden, hvor mange kæmper på det godes side – og hvor det ikke mindst er interessant at følge udviklingen af venskabet mellem Jovia og Pirmin og den historie om begges baggrund, der elegant foldes ud.

Umbra-serien består af seks korte bøger, der er lette (lix 16-17) og overskuelige at læse, og som er fyldt med  flotte og stemningsfyldte illustrationer, der passer godt til historien.

Bøgerne er et helt oplagt valg til de nye læsere, der er vilde med fantasy eller til dem, der bare gerne vil læse en rigtig god historie.

Umbra (1-6) af Martin Vinther Madsen (ill.: Flemming Schmidt)
Kapitelbøger (8-12 år), 100-200 kr.
2016-2017, Tellerup (anmeldereksemplar)

 

Køb bogen hos Tellerup.

GemGem

GemGem

Skriv et svar