Vilde med Lille Bange Egern!

  

 

Lille Bange Egern er nogle utrolig charmerende og morsomme børnebøger, som er gået rent ind hos både børn, forældre og bedsteforældre herhjemme. Det er selvhjælpsbøger i billedbogsformat, der handler om at turde turde. 

Da jeg spurgte mine børn efter utallige læsninger, hvad de havde af tanker om Lille Bange Egern, lød det prompte og ikke mindst begejstret fra min 8-årige søn:

“Jeg synes, Lille Bange Egern er fantastisk. Han skal have hundrede stjerner!” Og det er jo alligevel en del, på en skala fra 1 til 6. Min 6-årige datter – lidt mere tilbageholdende af natur – udtalte: “Han skal have mange stjerner.” Og det skal man bestemt ikke kimse af.

Jeg må sige, at jeg virkelig også holder meget af de to bøger.

Bøgerne handler om Lille Bange Egern, der, ja, er et lille bange egern. Han forlader fx helst ikke sit nøddetræ af frygt for at støde på fugleedderkopper, giftig efeu, grønne marsmænd, dræberbier og hajer. Og han vil også hellere være alene end at risikere at støde på noget farligt, der kan bide – fx hvalrosser, kaniner, piratfisk, bævere og Godzilla!

 

 

Lille Bange Egern kan lide det forudsigelige, at lave lister og at lægge planer for, hvordan han undgår det han frygter. Alligevel sker der i hver bog noget uventet, der slet ikke passer ind i Lille Bange Egerns planer og tvinger ham til at ændre sit syn på verden – lidt i hvert fald.

Bøgerne emmer af charmerende humor, både i tekst og illustrationer. Lille Bange Egerns lister og planer er virkelig sjove, og der en skøn humoristisk timing. Desuden er det jo en dejlig morale, at der kan vindes noget ved, at man bliver kastet ud i noget, man egentlig frygter.

 

 

Og så kan bøgerne selvfølgelig lede op til en god snak om, at nogle gange frygter man noget, der ikke er nogen grund til at frygte. Som skovegernet Lille Bange Egern, der fx frygter hajer.

Nu har jeg ikke haft mulighed for at afprøve bøgerne på andre end de 6-8-årige, men umiddelbart tror jeg, at børn i den lidt ældre del af det traditionelle børnebogssegment vil forstå humoren i bøgerne bedst. De fleste aldersgrupper vil kunne påskønne moralen.

Vi kan varmt anbefale de skønne bøger.

Lille Bange Egern/Lille Bange Egern får en ven af Mélanie Watt
Billedbog (3 år – ), 100 kr.
April 2018, Vild Maskine.

Køb bogen her.

GemGem

Skriv et svar