Vild med perleplader

Hvis du er vild med at lave perleplader, så er det oplagt at tage et kig i Mie Møller Bies gør-det-selv-bog “Puslevenner”. Bogen er fyldt med skønne perlemønstre, der kan bruges til pynt på børneværelset og er oplagt til hyggelige efterårs- og feriesyslerier.    

I bogen finder du mønstre til nogle utrolig nuttede dyr, til de fineste små luftballoner, til søde navneskilte, til en fin lille eventyrskov – og meget, meget mere.

Faktisk er der 80 perlemotiver at vælge imellem, så her er masser af tag fat på, hvis du gerne vil have pyntet børneværelset eller vil give en helt særlig og personlig dåbs- eller fødselsdagsgave.

Nogle af perlemønstrene kræver en vis erfaring, mens andre er mere simple. Er børnene ikke så gamle eller har de ikke den store erfaring med at aflæse perlemønstre, er det mest oplagt, at den voksne og barnet gør perlepladerne til et fælles projekt.

Mellem perleplademønstrene er der indsat små fine digte af Brian P. Ørnbøl, mens Mie Møller Bie udover mønstrene også har bidraget med små historier til hvert afsnit.

På en måde er det en fin tanke, at der til hvert mønster hører en historie og et digt. Samtidig er det, som om der sker for meget i bogen, og man som udgangspunkt skulle have valgt enten at holde sig til historierne eller digtene.

Mange af mønstrene er desuden så komplicerede, at jeg umiddelbart tænker, at den aldersgruppe historierne er rettet imod ikke er den aldersgruppe, der vil arbejde efter perlemotiverne.

Men altså en superfin bog, hvis du er vild med perler og perleplader og mangler inspiration til en masse fine motiver til børneværelset.

Puslevenner af Mie Møller Bie
Kreabog, 200 kr.
Juni 2018, Forlaget Fri Tid (anmelderekseplar).

En tanke om “Vild med perleplader

Skriv et svar