Velkommen til verden

 

Oliver Jeffers HER ER VI er en smuk, smuk billedbog fyldt med kærlighed og med en rørende og sympatisk intention om at vise en søn, hvad det er for en vidunderlig verden, han er født ind i.  

Bogen er lavet i de to første måneder af Oliver Jeffers søns liv, som en slags introduktion til livet på jorden til den nyfødte. Og det lykkes Oliver Jeffers på sin vis ganske glimrende med.

Bogen er fyldt med smukke illustrationer af rummet, af jorden, af havet, af alle de forskellige slags mennesker og dyr, der bebor den. Den rummer gode budskaber om tolerance og om, at barnet aldrig er alene. Og så er bogen ikke mindst præget af varm humor og skønne finurligheder.

Det er svært ikke at blive rørt som forælder, og det er en helt, helt oplagt bog at give til nybagte forældre. De vil elske den!

Som forælder til lidt større børn rammer bogen dog ikke i helt samme grad. Der er flere ting, som skurrer lidt i det samlede indtryk.

Hvad er det fx for en målgruppe bogen er rettet imod? Er det de børn, der kan forstå gengivelsen af rummet med stjernebilleder, Mælkevejen, atmosfæren mv. Eller er det det barn, der ikke kan tale endnu, men som har hovedet fuld af spørgsmål?

Teksten matcher desværre heller ikke altid niveauet på de smukke illustrationer. Min søn ville i hvert fald ikke – heller ikke som 3-årig – stille sig tilfreds med, at der på et opslag stod: ” Vi ved en lille smule om havet, men det taler vi om, når du engang lærer at svømme.” Ahmen altså, vi vil da vide noget om det hav nu!

Arg! jeg vil så gerne være helt vild med denne bog, for det er sådan en dejlig ide. Og jeg er også lidt vild med den, men desværre ikke sådan helt vild.

Her kan du læse mere om livets begyndelse. 

Her er vi: Noter om livet på planeten Jorden af Oliver Jeffers
Billedbog (2-6 år), 150 kr.
August 2018, Forlaget Carlsen

Skriv et svar