Da Julen kom til Mumidalen

 

DA JULEN KOM TIL MUMIDALEN egner sig til hyggelige decemberdage under et varmt tæppe, med småkager og varm kakao inden for tæt rækkevidde. Der er masser af juleglæde og skøn stemning i denne søde mumihistorie, hvor Mumierne gør deres bedste for at forstå, hvad julen egentlig er for en størrelse.  

Historien – som er en omskrivning af en Tove Janssons noveller fra Det usynlige barn og andre historier – starter med, at mumitroldene bliver vækket af deres vinterdvale af den noget julestressede Hemulen, som braser ind i mumiernes hjem og råber: “Det er sandelig nydeligt: Julen er på vej, og hér ligger I og sover!”

Men hvad er julen egentlig for en størrelse? Er den noget væmmeligt? Er det noget man skal frygte? Mumierne er et stort spørgsmålstegn – de plejer jo at sove julen væk.

Mumiernes venner lider under presset af, at julen er lige om hjørnet og har kun i begrænset omfang mulighed for at fortælle dem, hvad julen er for noget. En nævner noget med et juletræ, en anden at det skal pyntes, der skal da også laves julemad og så er der jo julegaverne ikke mindst.

Og det er rigtig sjovt at følge mumierne, mens de prøver at finde rundt i de forskellige juletraditioner og hvordan det relaterer sig til denne frygtelige Jul, som kan komme hvert øjeblik det skal være.

Mumierne får faktisk gjort alt klar til en rigtig hyggelig juleaften, men finder aldrig selv ud af, hvad det med julen egentlig går ud på. Til gengæld overlader de både juletræ, julegaver og julemad til småkrybene, som får lov til at holde jul for allerførste gang. Og det er da et rigtigt juleeventyr!

Ja, og mumierne de lægger sig til at sove igen, efter de til sidst føler sig helt forvisset om, at Julen slet ikke er farlig.

DA JULEN KOM TIL MUMIDALEN er simpelthen bare en rigtig hyggelig og kær julehistorie, som jeg spår vil blive læst op adskillige gange i løbet af december. Jeg glæder mig allerede!

Da Julen kom til Mumidalen af Tove Jansson
Billedbog (3-7 år), 130 kr.
November 2018, Forlaget Carlsen (Anmeldereksemplar).

 

Skriv et svar