Der var engang i en mørk skov

 

DER VAR ENGANG I EN MØRK SKOV lyder umiddelbart som en noget ildevarslende titel. Det er det dog slet ikke. Det er titlen på et rigtig fint og rigtig sødt eventyr med masser af eventyrlige referencer – og ikke mindst nogle virkelig skønne illustrationer. 

Bogen handler om Lille Grønhætte, der skal afsted til fest hos Rapunsel. Vejen til festen går gennem en skov, naturligvis. Den er sådan set ikke særlig mørk, til gengæld er den fyldt med velkendte karakterer fra velkendte eventyr.

Hun møder fx en ulv, en gammel dame med et æble, De Tre Små Grise, Tommelise, Rødhætte og De Syv Små Dværge, bare for at nævne nogle få. Og så møder hun ikke mindst Udyret, der længes så frygteligt efter Skønheden.

Og det kan Lille Grønhætte da ikke have, så hun sætter sig for at hjælpe det stakkels Udyr. Ender alt godt? Selvfølgelig gør det det.

DER VAR ENGANG I EN MØRK SKOV er en rigtig hyggelig og velfungerende fortælling, som samtidig lægger op til lidt gætteleg – for hvilke eventyr er det nu de forskellige karakterer hører til? Illustrationerne understreger historiens eventyrlige elementer og er både flotte og sjove.

Min datter på 6 år tog bogen til sig med det samme, og jeg spår, at det er en af de bøger, der vil blive taget frem til godnatlæsningen mange gange.

Der var engang i en mørk skov af Chris Riddell
Billedbog (4-7 år), 270 kr.
September 2018, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar).

Skriv et svar