Utrolig smukt juleeventyr

 

SNESØSTEREN er vitterlig bare et utrolig smukt og magisk juleeventyr. Det er perlende let, det er hvirvlende vidunderligt, det er tungt og sorgfuldt, det er fyldt med eventyrlig julemagi. Og bogen er det hele i perfekt afstemte mængder.

Julian på næsten 11 år har mistet sin storesøster Juni, og det har lagt en tung dyne af sorg over hele familien. Ingen er længere rigtig glade, ingen taler længere rigtig med hinanden, og ingen – ingen – taler om Juni. Ikke engang sin bedste ven Jakob kan Julian tale om andet end vejret med.

Julen – og ikke mindst Julians fødselsdag, som lige netop er juleaften – er ved at nærme sig. Som tingene er, ser det dog ikke ud til, at det bliver hverken jul eller fødselsdag i år. Tror Julian.

Men så møder Julian den sprudlende og livsglade Hedvig – den meste levende person Julian nogen sinde har mødt. Og det bliver et lykkeligt vendepunkt.

Selv om glæden og varmen strømmer ud af Hedvig, fornemmer Julian dog, at ikke alt er som det skal være. Der er noget mystisk ved Hedvig, der er noget mystisk ved det hus Hedvig bor i, der er noget mystisk ved den gamle, sure mand, som Julian bliver ved med at se ved Hedvigs hus.

SNESØSTEREN er en meget smuk og gribende historie, som ikke bliver mindre smuk og gribende af Lisa Aisatos meget smukke og stemningsfulde illustrationer. Det er simpelthen så fantastisk fint udført.

Det er en bog, der berører nogle mørke og tunge emner, men det er også en bog, der sprudler af smittende juleglæde. De to ting tilsammen gør bogen til et helt fantastisk og vidunderligt juleeventyr, som kan anbefales til alle, både voksne og børn.

Snesøsteren af Maja Lunde
Kapitelbog (10 år- ), 300 kr.
November 2018, Turbine Forlaget (Anmeldereksemplar).

En tanke om “Utrolig smukt juleeventyr

Skriv et svar