Opsamlingsheat :: November

Vi modtager rigtig mange, rigtig fine børnebøger til anmeldelse. Her er et slags opsamlingheat, som giver et hurtigt overblik over nogle af de børnebøger, vi har modtaget.

 

Her vogter Bedste af Stefan Boonen
Billedbog (5-9 år), 150 kr.
September 2018, Forlæns (anmeldereksemplar)

HER VOGTER BEDSTE handler om dage hos en bedstemor, hvor det er meste er muligt, hvor curlingforældrenes bekymrende blikke ikke begrænser, hvor fantasien hersker. Det er vildt, det er skørt, lidt farligt og samtidig helt trygt.

I bogen er det den fandenvoldske stemning, der er hersker. Bedste er med på den værste og er lige så god til at finde på gale streger som børnene. Det er skønt at være hos denne bedste. Det er der ingen tvivl om.

Bogen består af nogle utrolig fine illustrationer, der spræller af liv og skøre påfund. De er meget veludførte, og det er især i disse illustrationer, at historien rigtig får sit liv.

Teksten holder desværre ikke helt samme niveau hele vejen igennem.

 

 

 Da Boris blev Julebjørn af Ryan T. Higgins
Billedbog (3-6 år), 200 kr.
Oktober 2018, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar)

Arg! Bjørnen Boris er bare ikke i julehumør. Han vil sove! Og han vil være i fred! Desværre kan ingen af delene lade sig gøre – slet ikke da dyrene i skoven forveksler den mugne bjørn med selveste julemanden.

Og så bliver stakkels sure Boris ellers trukket gennem diverse julemandsgøremål af nogle lidt enerverende mus – og ender faktisk med at skabe juleglæder gennem hele skoven. Alle er glade. Bortset fra Boris.

En sød, sjov og ganske charmerende julehistorie om verdens mest gnavne bjørn.

 

 

Simons rumrejse af Merete Djurhus (ill. Anja Gram)
Billedbog (3-6 år), 180 kr.
November 2018, Eksistensen (Anmeldereksemplar)

SIMONS RUMREJSE er en charmerende og fantasifuld rejse ud i rummet med Simon, hans papkasse – og hans to stykker chokoladekage.

På sin papkasserumskibsfærd møder Simon selveste Gud og en masse legesyge engle, der viser sig at være vilde efter at smage chokoladekage. Men hvad gør man, når man kun har to stykker kage, som man måske i virkeligheden helst selv vil spise.

Heldigvis kan Gud nogle tricks, så der bliver kage nok til alle. Og så fortæller han ikke mindst Simon, at det er helt normalt at komme til at tænke, at man ikke har lyst til at dele.

Anja Grams altid flotte illustrationer komplementerer den søde historie på fineste vis.

 

 

Girl Power af Katrine Memborg
Faktabog (10 år-), 150 kr
November 2018, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar)

Katrine Memborg har skrevet en inspirerende bog om 50 kvinder, der har masser af (girl) power. Her præsenteres menneskeretsforkæmpere, stærke politikere, skuespillere, der brænder for vigtige sager, indflydelsesrige you-tubere og meget, meget mere.

Til en start var jeg lidt skuffet over, at der var så stort fokus på udenlandske skuespillere og popsangere, men Katrine Memborg har i stor udstrækning valgt stærke og interessante kvinder, der har noget forskelligt på hjertet.

Selv om man kunne ønske en lidt større variation i valget af professioner, og måske også at blikket var rettet endnu mere mod stærke kvinder i Danmark, så skinner bogens budskab klart igennem: kvinder er seje og de kan, hvad de vil!

Og hvis der nu er flere, der læser bogen, hvis der er strøet lidt stjernestøv ud over den, så er det måske faktisk helt ok. Helt oplagt gave til den 12-16 årige pige.

 

Skriv et svar