Når mor ikke længere er der…

UDEN MOR af Salma Ahmad er en rørende og hjertevarm fortælling om at miste en mor, om at finde ud af at leve videre, om at finde hinanden igen. 

Meena har mistet sin mor. Hun er død af sygdom. På en måde har hun også mistet sin far. Han er tabt i sin egen sorg og i sit eget savn. Han er der, men han er der ikke til at hjælpe Meena med det store savn, hun føler.

Pludselig en dag er moren tilbage. Men kun Meena kan se hende. Det bliver en på sin vis fantastisk dag for Meena. Og til en drøm, der indeholder nøglen til forløsning.

Salma Ahmad fortæller både nænsomt og hjerteskærende om den sorg og længsel, som Meena sidder tilbage med. Om hendes ensomhed. Om hendes kamp for at navigere i egen og farens sorg.

Det er samtidig en meget elegant fortælling, der trods den tunge tematik indeholder en fin lethed og varme. Det bliver aldrig for tungt.

Runa Steppinges illustrationer passer perfekt til fortællingen. Den mørke akvarel blander sig i de kølige blå og varme lyserøde farver. Sorgen er altid til stede, skrøbeligheden. Men også kærligheden. Det er utroligt smukt udført.

Det er i det hele taget en meget smuk og stærk bog, som må anbefales til alle.

Uden mor af Salma Ahmad (ill. Runa Steppinge)
Kaptelbog (8 år – ), 200 kr.
November 2019, Vild Maskine (2019)

Skriv et svar