Fuld af bare numser!

BARE NUMSER er en livsbekræftende og morsom børnebog fyldt med bare numser i alle afskygninger. Det er en hyldest til barnets nysgerrighed og til mangfoldigheden af kroppe.

Bogen handler om pigen Mira, som for første gang skal hoppe i det store bassin i svømmehallen – alene. Men for at komme til bassinet skal hun forbi en større mængde numser, bryster og tissekoner. I alle mulige faconer.

Det er rigtig fine scener, hvor vi præsenteres for kroppe som kroppe ser ud, og hvor Mira betragter og kommenterer som kun et barn kan. Det er ret sjovt og frigørende. Opslagene med de mange kroppe er et stensikkert hit – det er bare altid interessant at se hvordan andre ser ud under tøjet.

Og så kan man jo også prøve at se, hvem der fx kan finde den firkantede numse eller den rynkede numse.

Forfatter og illustrators hensigt med bogen er helt sikkert at fremme kropspositivisme, men selve historien handler egentlig om, at Mira er nervøs for at skulle hoppe i det store bassin, og om hvordan en maveplaskende far og et par undslupne underbukser, får hende til at springe i uden rigtig at tænke over det.

Der er mange fine detaljer i bogen. Som fx da Mira skal vælge mellem de nuttede Spiderman-badebukser og den seje prinsessedragt. Eller farens badebukser, der kryber fra gang til gang de er i svømmehallen.

BARE NUMSER er simpelthen bare en fantastisk dejlig bog. Kropspositivisme pakket ind i en virkelig sød og fin historie.

Mine børn på 8 og 10 år synes faktisk at bogen er fantastisk pinlig. Og det er jo ikke mindre grund til også at få børn i den aldersgruppe til at læse/kigge i bogen, for det er jo faktisk ikke spor pinligt.

Må anbefales til alle!

Bare numser af Annika Leoni (ill: Bettina Johansson)
Billedbog (2-6 år), 100 kr.
Januar 2020, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar)

Skriv et svar