Historien om Bodri

 

 

HISTORIEN OM BODRI bygger på holocaustoverlever og forfatter Hédi Frieds egne oplevelser. Det kunne have været en meget grum bog, der ville have været næsten ubærlig at læse. Det er den heldigvis ikke.

Hédi Fried skriver om det ubærlige og det grumme på en måde, så vi ikke er i tvivl om, at det er der. Men det er flettet ind i en fortælling om en barndom og et venskab og en hund.

Det er en fortælling om hudafskrabninger på knæerne, om at klatre i valnøddetræer, om at være vild med flødeskum og elske sin hund.

Det er fortællingen om de ting, der tidligere var ligegyldige, som pludselig får en betydning og danner et skel. Først næsten umærkeligt. Om at det pludselig bliver vigtigt, at man beder nogle andre bønner end ens veninde.

Det er også en fortælling om at blive hentet, om at blive adskilt fra sine forældre, om koncentrationslejren. Og om hunden Bodri, der venter, da de kommer tilbage.

Stina Wirsén har illustreret og det er simpelthen eminent udført. Det er på en gang meget smukt og grumt.

Bogen er en vigtig historie om en tid vi ikke må glemme. Og så er den en påmindelse om at være opmærksom på de små skred, de små ryk, der kan synes ubetydelige, men som pludselig kan få store konsekvenser.

Må absolut anbefales til alle!

Historien om Bodri af Hédi Fried
Billedbog (7 år – ), 100 kr.
Oktober 2019, Forlaget Klim (Anmeldereksemplar)

Skriv et svar