Helt crazy med Carlo Garn

 

Den pensionerede tryllekunstner, digter og levemand Carlo Garn er vild med gin & tonic og TV-showet Spionpigerne på Bikiniøerne. Desværre har han det med at komme ud for ting, der tvinger ham væk fra både TV og g&t. Det er træls for Carlo Garn, men til gengæld vildt sjovt for os andre.

Carlo Garn er ret crazy, hans venner (med navne som Eddie Spaghetti og Dennis Tennis og Hubert Hugtand) er ret crazy og det Carlo Garn oplever er generelt også ret crazy.

I første bog om Carlo Garn får han og hans ven den lille mumie (som i parentes bemærket er kannibal) besøg af et spøgelse, der starter med at rive den lille mumiers arm af og derfra går det kun ned ad bakke. Carlo prøver på bedste vis at trylle sig af med spøgelset, men det kommer der mest kæmpekaktusser og enorme kaninhoveder ud af. Vennerne må tilkaldes!

Resultat: et totalt smadret hus! Men også forsoning med spøgelset.

I anden bog ender Carlo Garn ude i rummet, hvor han skal skældsordsbattle med Glafix Goplebuks – den ubesejrede galaksemester. Går man galt i byen med bandeord i en børnebog – aldrig! Heldigvis er det børne- (og forældre-) venlige bandeord, som “agurketud”, “makrelsluger”, “futmælkspirat” og deslige.

Det er smæk på den overdrevne humor  i Carlo Garn-bøgerne, og det fungerer! Der er desuden smæk på illustrationerne, der er lige så absolut skøre som resten af historien.

Carlo Garn var et instant hit hos børnene på 8 og 10 år, og er man til fuldstændig gakkede historier krydret med en snert af politisk ukorrekthed, så er disse bøger helt sikkert et must.

De mest crazy anbefalinger herfra.

Læs også om den lige så gakkede Benny Bob og hans bøfbananer. 

Carlo Garn af Jakob Rask Nielsen
Kapitelbog (8-12 år), 170 kr.
Februar 2020, Vild Maskine (anmeldereksemplar)

Skriv et svar