Kaotiske Eddie

Eddie – den herlige lillebror fra SALLYS FAR – har fået sin egen spin-off-serie henvendt til de lidt mindre børn. Hvor han plejer at spille rollen, som den der i kanten af historien har i gang i alverdens skøre og pænt sjove ting, bringes hans skøre og lidt anarkistiske opførsel her helt i centrum.

I EDDIE SKAL I ZOOLOGISK HAVE er Eddie på besøg i Zoo. Her bader han i vandpytter, klatrer i Zoo-tårnet og spiser gorillaernes bananer. Det er en virkelig velfungerende kort fortælling, hvor teksten fortæller én historie, mens illustrationerne fortæller en anden. Der er fart på fra start til slut – det er underholdende og ret sjovt.

I EDDIE LÆRER ALFABETET møder vi også den anarkistisk dreng, der skal lære alfabetet i børnehaven. Han beslutter sig for, at han ikke bare vil lære alfabetet – han vil lære at bøvse biblioteket. Og det er jo sådan set en sjov ide. Men hvor den første bog er helt stringent og skarp i sin historie, er der alt for meget tekst i denne. Den mister desværre hurtigt momentum.

Vi håber, at der kommer endnu flere EDDIE-bøger – helst i samme stil som den, hvor Eddie er i Zoo.

Eddie skal i zoologisk have
Eddie lærer alfabetet
af Thomas Brunstrøm (ill: Thorbjørn Christoffersen)
Billedbog (2-4 år), 190 kr.
November 2021, Forlaget Carlsen

Eddie i zoologisk have

Eddie lærer alfabetet

Skriv et svar