Om at se verden fra nye vinkler

MILO SER VERDEN er en sød og hjertevarm historie om at se verden – og om så at se den igen.

Drengen Milo er på vejen med toget sammen med sin søster. Undervejs ser han forskellige mennesker, som han tegner i sin notesbog. Og det liv han forestiller sig, de har, når de ikke lige befinder sig i toget sammen med ham.

Det får Milo til at tænke på, hvad folk forestiller sig om ham. Samtidig sker der noget, der får Milo til at gentænke og gentegne de liv, han forestillede sig, folkene i toget havde. For hvad hvis kvinden i brudekjolen skal giftes med en kvinde, hvad hvis den sure mand havde en rar familie at komme hjem til, hvad hvis de dansende gadedrenge boede i et fint kvarter.

Det er en velfungerende fortælling om fordomme og om ikke blot at skue hunden på hårene. Med nogle virkelig flotte illustrationer, der veksler mellem Milos farveblyantstegninger og en farverig rejse i undergrundensbanen.

Sproget bliver dog sine steder lidt for vidtløftigt i et forsøg – tror jeg – på at være poetisk. Det kunne jeg sagtens have undværet, og det irriterer lidt i en ellers fin historie.

Må anbefales til alle, der har bruge for at se verden fra en ny vinkel.

Milo ser verden af Matt de la Peña (ill. Christian Robinson)
Billedbog (3-6 år), 150 kr.
Marts 2022, Gutkind

Skriv et svar