Den Bedste Sangbog Til Børn

Alberte synger med de små - Sangbog til børn

Hvis du kun køber én sangbog til dit barn, så lad det være denne!

Vi har utroligt mange sangbøger til børn (utroligt mange)! Og hvor En Elefant Kom Marcherende var vældig populær, da børnene var i alderen 6 måneder-1½ år, så har Alberte synger med de små bare slået alle andre sangbøger af banen, så snart børnene blev lige omkring de 1½ år.

Og det er fuldt forståligt! for kors, hvor ser fx De Små Synger lille og kedelig ud til sammenligning.

Det er ikke fordi udvalget af sange nødvendigvis adskiller sig så meget fra hinanden i de større sangbøger til børn. Der er mange gengangere fra fx De Små Synger i Alberte-bogen (som den bare hedder herhjemme). Men udtrykket i sidstnævnte er bare meget, meget mere børnevenligt. Bogen er desuden større og der er derfor også plads til flere og ikke mindst større illustrationer.

Alberte synger med de små

Og det er hovedsageligt Bo Odgård Iversens mange og meget fine tegninger, spredt gennem bogen, der gør den store forskel. Børnenes interesse i bogen og sangene bliver fastholdt i meget længere tid på grund af disse.

Udover de fine tegninger adskiller den sig også ved Albertes personlige og sjove kommentarer til flere af sangene og de fine introduktioner til hvert enkelt tema.

Og hvad er der så i sangbogen?
Jamen, der er det hele!

De helt klassiske børnesange, mange nyere børnesange, sanglege (med instruktioner), lidt salmer og ikke mindst rim og remser.

Desuden følger der en cd med 20 sange med, sunget, naturligvis, af Alberte. Det er ikke en af de mest hørte cd’er herhjemme, men fin, det er den skam, den gør ingen fortræd.

Alberte-bogen får [rating=6] af os! Den koster ca. 250 kr. og kan bl.a. købes her.

Skriv et svar