De Bedste Børnebøger :: September

Det har været ualmindeligt svært at vælge i denne måned, for der har været så utrolig mange, utroligt fine bøger. Men her er mit bud på nogle af september måneds bedste bogudgivelser til børn i 0- til 6-årsalderen.

Listen er baseret på, hvad jeg selv umiddelbart synes ser spændende ud. De fleste af bøgerne har jeg ikke selv haft i hånden, og nogen gange kan bøger, der ser vældig spændende ud på nettet,  jo vise sig at være en vældig skuffelse – og heldigvis også omvendt naturligvis!

Så hvis du er blevet svært skuffet over nogle af bøgerne på listen, eller hvis jeg har overset en virkelig fantastisk septemper-udgivelse, jamen, så giv da lige et praj. Det vil jeg blive glad ved.

Bøgerne får stjerner, når jeg har haft mine fingre i dem.

Stubbe laver museum - Åshild Johnsen - Børnebog

Stubbe laver museum af Åshild Kanstad Johnsen
Billedbog (3-6 år), 250 kr.
Turbine Forlaget

Forlagets beskrivelse: Stubbe har samlet på alt for mange ting i alt for mange år. Nu er der ikke plads til mere i alle hans æsker og skuffer! Hvad skal han gøre? En sød og humoristisk historie om alle de skatte, der ligger gemt rundt omkring og bare venter på at blive fundet.

Stjerner - 4

 

Kamma Morgensur - Børnebøger

Kamma Morgensur af Cecilie Wallengren
Billedbog (3-6 år), 170 kr.
Høst & Søn

Læs anmeldelse her.

Stjerner - 5

 

Er der en Hund i denne bog? - Viviane Schwarz - børnebog

Er der en hund i denne bog? af Viviane Schwarz
Flapbog, 280 kr.
Jensen & Dalgaard

Læs anmeldelse her.

Stjerner - 5

Snotnæsen - Børnebøger

Snotnæsen af Dorte Futtrup
Billedbog (3-6 år), 250 kr.
Turbine Forlaget

Forlagets beskrivelse: “Der var en næse, som altid løb. En rigtig snottet snotnæse”. Alle vil fange snotnæsen! Med lommetørklæder, frakkeærmer og sure klude. En forårsdag bliver det for meget. Snotnæse stikker af. Over hegnet i børnehaven og ud i den store verden. Men det er ikke helt ufarligt at være en snotnæse på fri fod.

Stjerner - 5

 

Krible Krable Rim for de små Lotte Salling - Børnebøger

Krible Krable Rim for de små af Lotte Salling
Billedbog (0-7 år), 32 sider, 250 kr.
Forlaget Carlsen

Forlagets beskrivelse: Lotte Salling har skrevet denne fantastiske Krible Krable bog på rim om alle de små krible krable dyr, som findes i naturen: myrer, bænkebidere, mariehøns, tusindben, lus, larven og mange flere. Smukt illustreret af Lea Letén. På højresiden finder man forslag til aktiviteter, som børnene kan lave enten derhjemme eller i daginstitutionen. Bogen giver bud på dialogisk læsning og motorisk deltagelse i sprogprocessen.

Stjerner - 5

 

10 små får i drømmeland

10 små får i drømmeland af Franziska Gehm
Papbog, 24 sider, 250 kr.
Turbine Forlaget

Forlagets beskrivelse: Et efter et tager de ti små får til drømmeland. Hvor mange af dem når frem før dig? Franziska Gehm har skrevet denne fine papbog med sjove rim om de 10, fine og farvestrålende får, der falder i søvn en efter en. De mindste kan med denne bog øve sig i at tælle og lære tallene at kender, når der tælles ned fra 10 til 1 i takt med, at fårene falder i søvn og drager af sted til drømmeland. De søde illustrationer er lavet af Marina Rachner, og de tykke papsider gør bogen slidstærk og perfekt til mange højtlæsninger og snakke om tal og det at være træt og falde i søvn.

Stjerner - 4

 

Hr. Skæg tæller - Børnebøger

Hr. Skæg tæller af Niki Vraast-Thomsen
Billedbog, 32 sider, 150 kr.
Forlaget Carlsen

Forlagets beskrivelse: Til efteråret 2014 kommer der et nyt matematikprogram i tv med Hr. Skæg, og her får de små så muligheden for at lære at tælle inden da. En sjov og underholdende Hr. Skæg-tællebog med små historier, som tager udgangspunkt i vilde eller fjollede situationer, hvor barnet kan hjælpe med at tælle sig frem gennem historien.

Stjerner - 5

 

Hvad har du i bleen - børnebøger

Hvad har du i bleen? af Sandra Grimm
Flapbog (1-4 år), 14 sider, 230 kr.
Lamberth

Et par bevingede ord:  Min datter er helt vild med denne bog. Og hun er jo lige målgruppen! Bogen er i høj grad inspireret af muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved – og ja, der kan jeg bare rigtig meget bedre lide originalen.

Stjerner - 4

 

Svend og Valdemar graver et hul - Børnebøger

Sven og Valdemar graver et hul af Mac Barnett
Billedbog, 40 sider 250 kr.
Jensen & Dalsgaard

Læs anmeldelse her.

Stjerner - 5

 

Skriv et svar