GIVEAWAY :: En helt eventyrlig efterårsbog

Et eventyrligt efterår i Mumleby - Elvira Fragola - Børnebøger

Et eventyrligt efterår i Mumleby er en helt eventyrlig, vidunderligt sprudlende og herligt hyggende efterårsbog. Min datter og jeg er helt forelskede i bogen og kan faktisk næsten ikke vente til næste bog i serien om Mumleby udkommer.

I den lille, hyggelige landsby Mumleby bor de to bedste veninder Vera og Astrid. Hovedpersonen Vera er den lidt forsigtige og fornuftige pige i de to venners forhold, mens Astrid på bedste Pippi Langstrømpe-vis kaster sig hovedkuls ud i alt og fortæller de mest fantastiske røverhistorier.

I bogen bevæger pigerne sig rundt i et efterårsindhyllet Mumleby, hvor de støder på byens søde, sjove, skæve, hyggelige – og nogle gange lidt uhyggelige – indbyggere.

Mumleby - Elvira Fragola - Børnebøger

Mellem møderne med byens beboere bliver vi introduceret til nogle af de (gamle) traditioner, som hører efteråret til. Og vi får kendskab til væsner som lygtemanden, mosekonen og hendes bryg, troldetræer, nisser, de underjordiske og troldmanden Winther.

Ind i fortællingen væves også efterårsaktiviteter og opskrifter, som de to piger laver – og som man selv kan lave efter endt oplæsning.

Det er uvist præcis hvornår fortællingen foregår, men Mumleby-universet dufter af gamle dage på landet, hvor man er tættere på naturen og ikke bliver forstyrret af iPad og mobiltelefoner. Sproget er på sine steder bevidst gammeldags og der bliver benyttet gammeldags vendinger i mængder, der gør dem interessante, men som ikke fylder så meget, at historien hele tiden bliver afbrudt af forklaringer.

Mumleby - Elvira Fragola - Børnebøger

Et eventyrligt efterår i Mumleby er som en perlerække af små historier med Vera, Astrid og efteråret som omdrejningspunkt. Det er en bog, der vægter de enkelte episoder og fortællinger, der dvæler ved efterårstraditioner og  – aktiviteter, og som ikke mindst formår at skabe et utroligt hyggeligt Mumleby-univers.

Min datter på snart 5 år – som ellers virkelig ikke er nem at fastholde, når det gælder kapitelbøger – knuselsker denne bog. Vi har bare skullet læse og læse og læse. Og så har hun været meget opsat på, at vi skulle lave aktiviteterne i bogen, så vi har allerede kærnet smør, bagt pandekager og lavet rønnebærhalskæde og alfeboer. De varmeste anbefalinger til vores nye yndlingsefterårsbog.

Mumleby - Elvira Fragola - Børnebøger

Hvis du vil have en forsmag på Mumleby-universet, så kig forbi Mumleby.dk.

Et eventyrligt efterår i Mumleby af Elvira Fragola
Kapitelbog (4 år og opefter), 200 kr.
August 2016, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

Stjerner - 6

 

Bogen kan bl.a. købes hos Turbine Forlaget.

GIVEAWAY
Børnenes Bøger udlodder i samarbejde med Turbine Forlaget to eksemplarer af Et eventyrligt efterår i Mumleby. For at deltage skal du enten gå ind på vores side på Facebook eller Instagram. Der bliver udtrukket én vinder på hver side.

Jeg trækker en vinder søndag den 21. august kl. 17.

En tanke om “GIVEAWAY :: En helt eventyrlig efterårsbog

Skriv et svar