Billedrengen: Et stærkt underholdende eventyr

Billedrengen

BILLEDRENGEN er et fantastisk eventyr, en stærkt underholdende fortælling, fyldt med spænding og morsomme optrin. En bog, som kan anbefales til alle (både børn og voksne) som elsker de klassiske eventyrsromaner, hvor børnene styrer showet og får has på alle de skurkagtige voksne. 

“Dr. Bartholomew Cuttle var ikke typen, der forsvandt på mystisk vis. Han var typen, der læste kæmpestore, gamle bøger ved middagsbordet og havde små stykker spejlæg siddende i skægget. Han var den type, der aldrig kunne finde sin nøgler, og som altid glemte at tage paraply med, når det regnede….”

Men Bartholomew Cuttle er forsvundet på mystisk vis og tilbage står hans 13-årige søn Darkus. Politiet viser ikke den store interesse for at løse mysteriet, og derfor må Darkus med hjælp fra to nyfundne venner – den fortagsomme og frygtløse Virginia og den intelligente og forsigtige  Bertolt –  og Darkus’ onkel – den behørigt distræte og let forvirrede professor Maximillian Cuttle – tage sagen i egen hånd.

Billedrengen - M.G. Leonard

Det viser sig, at Darkus’ far tidligere har været involveret i et tophemmeligt naturvidenskabligt billeprojekt med en Lucretia Cutter, som med årene er blevet – lad os sige det, som det er – skingrende skør og uhyrligt ondskabsfuld.

Baggrunden for faderens forsvinden er at finde i hans deltagelse i dette projekt. Ligesom projektet har et eller andet at gøre med det bjerg af biller, børnene tilfældigvis finder hos onkel Max’ ubehageligt ulækre og skurkagtige naboer. Og ikke mindst med Baxter – en superintelligent næsehornsbille, der bliver Darkus’ bedste ven.

Og ja, så er scenen sat for et fantastisk eventyr, hvor børnene forsøger at løse mysteriet om den forsvundne far og de superintelligente biller.

Billedrengen - M.G. Leonard - Børnebøger

Billedrengen har alle de klassiske elementer fra et rigtig godt børnebogseventyr: de opfindsomme og frygtløse børn, den ondskabsfulde og skingrende skøre skurk, de uduelige og ufrivilligt morsomme håndlangere (som i dette tilfælde har kannibalistiske tendenser), skurkindens store og labyrintiske hus med skjulte gange og hemmelige rum, børnenes vilde og rodede base camp. Det hele tilsat en stor mængde biller.

Jeg er vild med denne bog!

Det er nervepirrende, det er sjovt – og utroligt velskrevet. Bogen er den første i en serie om Billedrengen, så der er en del løse ender. Jeg glæder mig derfor meget til at finde ud af mere om det hemmelige videnskabelige projekt, om faderens rolle i projektet og om hvorfor i alverden Lucretia Cutter har udviklet sig til sådan en ubehagelig skurkinde.

Læs også om den fængende og lettere groteske Manden, der hadede børn. 

Billedrengen af M.G. Leonard
Kapitelbog (10 år og opefter), 150 kr.
Juni 2016, Forlaget Carlsen (anmeldereksemplar).

Stjerner - 6

 

Du kan bl.a. købe bogen hos Forlaget Carlsen.

Skriv et svar