Alberte Ensten og Opfinderkongen

 

ALBERTE ENSTEN OG OPFINDERKONGEN er en vidunderligt underholdende bog for eventyrlystne og opfindelsesivrige børn. En skøn historie, som min søn og jeg læste fra ende til anden på en enkelt eftermiddag. 

Historien handler om den helt almindelige pige Alberte Ensten, som kommer ud for nogle ikke helt almindelige oplevelser – sammen med sin klassekammerat Tor, som er lidt smålun på Alberte, som heldigvis også er lidt smålun på ham.

Og så handler det om Albertes mor, Pia, som er berømt opfinder, med alt hvad det indebærer af distræthed og manglende forståelse og interesse for sin omverden, ondskabsfulde Trynevald, selvudnævnt Opfinderkonge, som i virkeligheden kun plagierer andre opfindere, og Lars Jokumsen, skoleleder og krigsdokumentarfilmsentusiast, som ufrivilligt bliver viklet ind i Trynevalds kamp om at få sat Pia ud af spillet, inden det skal afsløres, hvem der bliver årets opfinder.

Vi har altså et større arsenal af let skøre og let uduelige voksne – nogle af dem mener det dog egentlig godt – som får skabt nogle store problemer for hinanden – og for sig selv – og et par foretagsomme og småforelskede børn, der – som det sig hør og bør i denne slags historier – får klaret ærterne og får sørget for, at alt bliver godt igen.

 

ALBERTE ENSTEN OG OPFINDERKONGEN fungerer rigtig godt. Historien er fængende, den er sjov og ikke mindst fyldt med skøre indfald og opfindelser. Samtidig indeholder den flere af den slags pinlige situationer, som man kan komme ud for som småforelsket tween. Og det er faktisk en rigtig god sammenblanding. Det ret hverdagsrealistiske og det helt spektakulære.

Ida-Maria Wibström har suppleret historien med nogle meget fine sort-hvide illustrationer, der indeholder et væld af sjove detaljer. Og som giver bogen et helt særligt og meget originalt udtryk.

En bog, der er oplagt til børn, der har en lille opfinder i maven. Og til alle børn, der er vilde med de helt klassiske eventyrbøger.

Læs også om den herlige eventyrroman Billedrengen.

Alberte Ensten og Opfinderkongen af Malin Klingenberg (ill. Ida-Marie Wikström).
Kapitelbog (9 til 12 år), 200 kr.
Februar 2017, Eksistensen (anmeldereksemplar).

Køb bogen hos Eksistensen.

 

Skriv et svar